Τέμπη: Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο Κώστας Αχ. Καραμανλής

Έντονο ήταν το παρασκήνιο τις προηγούμενες ημέρες εντός της κυβέρνησης σχετικά με τον Κώστα Αχ. Καραμανλή, ο οποίος θα καταθέσει την ερχόμενη Δευτέρα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της δημοσιογράφου Χριστίνας Κοραή, ο πρώην υπουργός Μεταφορών θα παρουσιάσει έναν οδικό χάρτη, στον οποίο θα αναφέρονται όσα παρέλαβε όταν ανέλαβε το υπουργείο και πως έπραξε κατά τη διάρκεια της θητείας του. Ακόμη, αναμένεται να κληθεί να δώσει απαντήσεις σε σκληρές ερωτήσεις της Επιτροπής.

Σημειώνεται πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου τόνισε πως η εικόνα του ΟΣΕ δεν ήταν γνωστή στον πρωθυπουργό, αφήνοντας αιχμές κατά του Κώστα Αχ. Καραμανλή.

Μάλιστα, ερωτηθείς εάν η κατάσταση στον ΟΣΕ ήταν γνωστή στην κυβέρνηση ή και στον πρωθυπουργό, ο Γιάννης Οικονόμου απάντησε χωρίς περιστροφές ότι ο πρωθυπουργός δεν είχε ενημέρωση, ενώ επεσήμανε με νόημα ότι οι αρμόδιοι έπρεπε να ξέρουν.

Παράλληλα ο Γιάννης Οικονόμου επεσήμανε πως «θεωρούμε αυτονόητο ότι όλοι οι άνθρωποι, και πρωτίστως οι πολιτικοί, που έχουν οποιοδήποτε ρόλο στην υπόθεση, οφείλουν να είναι στη διάθεση αυτών που κάνουν τις έρευνες. Την ώρα που λέμε ότι ο κ. Σπίρτζης είναι εξαφανισμένος, είναι αυτονόητο ότι και οι υπουργοί της δικής μας κυβέρνησης οφείλουν και πρέπει να μιλήσουν και είμαι προσωπικά σίγουρος ότι θα πουν αυτά που πρέπει».


Πηγή