Τέμπη: «Στεκόμαστε δίπλα στον αδελφό λαό της Ελλάδας» – Τα διεθνή μέσα για την τραγωδία

«Σε αυτό το μέρος δεν γίνονται θαύματα. Δεν βρίσκουν ζωντανούς. Οι διασώστες εκτελούν το μακάβριο έργο τους μέσα σε μια σιωπή που σοκάρει. Κάθε φορά που ανασύρεται ένα κομμάτι στραπατσαρισμένου μετάλλου αποκαλύπτονται μέλη των θυμάτων. Ό,τι απέμεινε από ζωές που βρήκαν ένα ξαφνικό και φρικτό τέλος», αναφέρει το δελτίο του Sky News.

Οι ανταποκρίσεις των ξένων δικτύων αναδεικνύουν το μέγεθος της τραγωδίας και των ευθυνών, από το σταθμάρχη μέχρι τα ανύπαρκτα συστήματα ασφαλείας, καθώς και την οργή που φουντώνει…

«Απτόητοι παρά τις κακές καιρικές συνθήκες διαδηλωτές στην πρωτεύουσα μετέφεραν την οργή τους μπροστά στα γραφεία της εταιρείας σιδηροδρόμων της χώρας Hellenic Train. Οι διαδηλωτές λένε ότι το αίμα των δεκάδων ανθρώπων που σκοτώθηκαν στη μετωπική σύγκρουση μεταξύ του επιβατικού και του φορτηγού τρένου το βράδυ της Τρίτης βρίσκεται πάνω στα χέρια της εταιρείας», αναφέρθηκε στο δελτίο του France 24.

Με τίτλο «Αδικαιολόγητες καθυστερήσεις» οι New York Times γράφουν ότι η αναβάθμιση της ασφάλειας των σιδηροδρόμων στην Ελλάδα έχει σταματήσει εδώ και χρόνια και ότι η τεχνολογία θα είχε σταματήσει αυτόματα τα τρένα πριν από την σύγκρουση.

«Η Ελλάδα αντιδρά στο πολύνεκρο δυστύχημα με διαδηλώσεις και απεργίες», μεταδίδει η Deutsche Welle, ενώ το Al Jazeera διαπιστώνει ότι φουντώνει η οργή και εξαπλώνονται οι διαδηλώσεις.


Πηγή