Τέμπη: Σε αναστολή καθηκόντων οι γιατροί που έδωσαν αναρρωτική στον επιθεωρητή της Λάρισας

Αναρρωτική άδεια 30 ημέρων χωρίς εξετάσεις

Στο μικροσκόπιο των δικαστικών Αρχών μπαίνει ο ρόλος και οι ενδεχόμενες ευθύνες που φέρει ο επιθεωρητής προϊστάμενος του ΟΣΕ που βγάζει τις βάρδιες στο σταθμαρχείο Λάρισας.

Ο ίδιος, μόλις λίγες ώρες μετά το μεγαλύτερο σιδηροδρομικό δυστύχημα στη χώρα, κατάφερε να πάρει αναρρωτική άδεια τριάντα ημερών από το νοσοκομείο Βόλου χωρίς να υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.

«Η ουσία είναι ότι αν έχει δοθεί άδεια με τρόπο που δεν τηρούνται οι κανόνες της ιατρικής επιστήμης, πρέπει αν υπάρχουν συνέπειες», σημείωσε ο Θάνος Πλεύρης.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, ο επιθεωρητής:

– Εξετάστηκε από διευθυντή κλινικής που εκείνη τη μέρα δεν εφημέρευε

– Δεν είχε τακτικό ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία

– Πήρε γνωμάτευση για 30 ημέρες άδειας (από τον υφιστάμενο του διευθυντή) χωρίς να έχει γίνει καμία διαγνωστική πράξη.

Οι δύο εμπλεκόμενοι γιατροί τέθηκαν σε αναστολή καθηκόντων και παραπέμπονται στο πειθαρχικό συμβούλιο, με τον φάκελο της υπόθεσης να έχει φτάσει στην Ανακρίτρια.

Ο διευθυντής της νευροχειρουργικής Βόλου, Νίκος Χαυτούρας, για τον οποίο ο υπουργός Υγείας αφήνει αιχμές ότι έδωσε εντολή για την παροχή αναρρωτικής άδειας στον επιθεωρητή σταθμαρχών Λάρισας, υποστηρίζει ότι η αναρρωτική δε φέρει το όνομά του και ούτε έδωσε εντολή για αυτήν.

Μετά το πόρισμα της ΕΔΕ, ο γιατρός Νικόλαος Χαυτούρας τέθηκε έκτος των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία.

«Η ενέργεια αυτή γίνεται για λόγους αρχής και πολιτικού ήθους, μολονότι πρόκειται για παρατυπία που δεν σχετίζεται άμεσα με την τραγωδία και δεν παρακωλύει κατ’ ουδένα τρόπο τη δικαστική και πειθαρχική έρευνα», ανέφερε το ΠΑΣΟΚ.

Τα πρόσωπα της μοιραίας βάρδιας

Καταθέσεις αναμένεται να δώσουν όμως και οι δύο σταθμάρχες της προηγούμενης βάρδιας που ο 59χρονος στην κατάθεσή του λέει ότι έπρεπε να σχολάσουν στις 23.00 το βράδυ αλλά ο ένας έφυγε μέχρι τις 22:15 και ο άλλος μέχρι τις 22:30.

Τα όσα γνωρίζει για την υπόθεση θα κληθεί να πει και ο σταθμάρχης Νέων Πόρων που είχε ενημερώσει τον 59χρονο κατηγορούμενο ότι στις 23:05 το εμπορικό τρένο έχει ξεκινήσει την πορεία καθόδου προς Αθήνα.

Ένα ακόμη πρόσωπο που μπορεί να ρίξει φως στα όσα συνέβησαν στο σταθμαρχείο, είναι ο κλειδούχος, ο βοηθός του 59χρονου που εκείνη την ώρα όμως δεν βρισκόταν μέσα στο κτίριο.

Έφοδος στα κεντρικά του ΟΣΕ

Το δικό της πόρισμα ετοιμάζει η ρυθμιστική αρχή σιδηροδρόμων για τα αίτια της ανείπωτης τραγωδίας.

Λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι, ελεγκτές της ρυθμιστικής αρχής πραγματοποίησαν έφοδο στα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕ στην Αθήνα κάνοντας φύλλο και φτερό το μέρος για αρχεία και έγγραφα προκειμένου να προχωρήσουν στην κατάρτιση του πορίσματος.

Εκδίδεται στην Ελλάδα ο πατέρας του μηχανοδηγού

Εκδίδεται στην Ελλάδα από την Τουρκία ο πατέρας του 28χρονου μηχανοδηγού που βρισκόταν ως επιβάτης στη μοιραία αμαξοστοιχία και έχασε τη ζωή του.

Ο πατέρας του αδικοχαμένου οδηγού εξέτιε ποινή σε τουρκική φυλακή και επρόκειτο να αποφυλακιστεί το Πάσχα. Έπειτα από επικοινωνία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, με τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού έγινε γνωστό ότι το αίτημα έκδοσης για ανθρωπιστικούς λόγους έγινε αποδεκτό.

Ο πατέρας του 28χρονου του θα παραβρεθεί στην κηδεία του παιδιού του και θα εκτίσει την ποινή του στην Ελλάδα.


Πηγή