Τέμπη: Προφυλακιστέος ο σταθμάρχης μετά την απολογία του

Προφυλακιστέος

Κατέθετε επί ώρες στην ανακρίτρια. Απαντούσε στον καταιγισμό ερωτήσεων που δεχόταν για το τι έκανε και κυρίως για το τι δεν έκανε το μοιραίο βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου.

Για τα κρίσιμα εκείνα λεπτά που οι λανθασμένες αποφάσεις και ενέργειές του έστειλαν στον θάνατο 57 ανθρώπους. Και μετά το πέρας της απολογίας του ο σταθμάρχης της Λάρισας, με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, οδηγήθηκε στις φυλακές.

Ο κατηγορούμενος έδωσε στην ανακρίτρια μόνο προφορική απολογία, ενώ δεν κατέθεσε, όπως συνηθίζεται, απολογητικό υπόμνημα.

Οι ισχυρισμοί του σταθμάρχη

Ο 59χρονος που το βράδυ της τραγωδίας βρισκόταν στο κρίσιμο πόστο του σταθμαρχείου Λάρισας, έδωσε τη δική του εκδοχή για το τι συνέβη.

Ο σταθμάρχης, σύμφωνα με πληροφορίες :

– Δήλωσε συγκλονισμένος από την τραγωδία και ζήτησε συγγνώμη

– Περιέγραψε τις κινήσεις του τα κρίσιμα 20 λεπτά πριν τη μοιραία σύγκρουση

– Υποστήριξε ότι ήταν συνεχώς στη θέση του.

«Ο κατηγορούμενος μετά λόγου αληθείας, συγκλονισμένος, είπε τα πράγματα όπως έγιναν χωρίς να φοβηθεί εάν από την αναφορά αυτή προκύπτουν ευθύνες για τον εαυτό του ή όχι», σημείωσε οι δικηγόροι του, συμπληρώνοντας:

«Με αυθορμητισμό, ευθύτητα και συναίσθηση της ευθύνης του απάντησε με ευκρίνεια και ειλικρίνεια σε όλες τις ερωτήσεις. Είναι προφανές ότι η δική του ευθύνη, στο μέτρο που υπάρχει, καλύπτει ένα μικρό μόνο μέρος του όλου φάσματος εγκληματικών ελλείψεων, λαθών και παραλείψεων που συνδέονται με το τραγικό αυτό δυστύχημα. Αυτά όμως θα αναδειχθούν τις επόμενες ημέρες μέσα από τις σχετικές έρευνες».

Ο 59χρονος μέσω των δικηγόρων του, διαψεύδει πως το μοιραίο βράδυ στο σταθμαρχείο γινόταν πάρτι ενώ αναμένει να λάβει τις ηχογραφημένες συνομιλίες καθώς, όπως λέει, δεν αναγνωρίζει σε αυτές τη φωνή του.

«Με αγωνία περιμένουμε κι εμείς να πάρουμε την ηχογραφημένη συνομιλία διότι δεν αναγνωρίζουμε τη φωνή μας».

«Κομματικό πόστο η θέση του σταθμάρχη»

O Αλέξης Κούγιας, ο οποίος εκπροσωπεί οικογένειες θυμάτων και τραυματιών της τραγωδίας, προχώρησε, μιλώντας στο MEGA, σε μία ακόμη αποκάλυψη για τη θέση του σταθμάρχη Λάρισας.

«Μου δόθηκε μία πληροφορία από συνάδελφο σας ότι κάποιος συγκεκριμένος πολιτικός έχει άμεση σχέση και ότι η θέση αυτή σταθμάρχη Λαρίσης ήταν πάντα αποτέλεσμα κομματικών επιλογών».

«Δεν πήρε τη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου. Μέσα από την κινητικότητα, όπως κάθε Έλληνας που είχε απολυθεί το 2011 θέλησε να πάρει μία θέση. Τα προσόντα δεν τα ορίζει ο ίδιος. Ουδείς άλλος δήλωσε για τη θέση», λένε οι δικηγόροι του 59χρονου.

Οι έρευνες για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη συνεχίζονται προς όλες τις κατευθύνσεις, με τον 59χρονο κατηγορούμενο να κρατείται πλέον στις φυλακές Λάρισας.


Πηγή