Τέμπη: Πώς εξηγείται η έκρηξη και η φωτιά μετά τη φονική σύγκρουση

Το Live News είχε ανοίξει και είχε επιμείνει στο συγκεκριμένο θέμα από τις πρώτες μέρες του μήνα. Ο μηχανολόγος, αεροναυπηγός μηχανικός Κώστας Λακαφώσης, είχε αποκλείσει μια σειρά από αρχικές θεωρίες, σενάρια και εκτιμήσεις και είχε μιλήσει για ανάφλεξη που προήλθε από καύσιμη ύλη…

Οι πληροφορίες του ΑΝΤ1 για εγκαύματα στα σώματα πυροσβεστών που πήραν μέρος στην επιχείρηση διάσωσης επιβατών εκείνα τα πρώτα λεπτά, παρά τις ειδικές στολές που φορούσαν, κάνουν πιο επιτακτική την επίλυση του μυστηρίου. Εάν επιβεβαιωθούν ίσως δώσουν νέα τροπή στην όλη υπόθεση, με απρόβλεπετες διαστάσεις.

Έρευνες για να διαπιστωθεί τι προκάλεσε την ισχυρότατη έκρηξη ζήτησε και ο Αλέξης Κούγιας που εκπροσωπεί τραυματίες και οικογένειες θυμάτων της εθνικής τραγωδίας.

Τα βλέμματα στρέφονται και στην εμπορική αμαξοστοιχία, καθώς σε δύο πλατφόρμες που υπήρχαν πίσω από τις μηχανές το φορτίο δεν έχει εντοπιστεί, με τον Αλέξη Κούγια να ζητάει από την εταιρεία να ξεκαθαρίσει τι μετέφεραν αυτά τα βαγόνια.

Από το μοιραίο Intercity 62 που είχε 8 βαγόνια διασώθηκαν τα 5. Τα δύο πρώτα βαγόνια εξαυλώθηκαν εντελώς, ενώ από το τρίτο βαγόνι έμεινε μόνο το μισό. Οι λαμαρίνες τους έλιωσαν σε θερμοκρασίες 1.300 βαθμών Κελσίου και παρέσυραν στον θάνατο ακαριαία δεκάδες επιβάτες.

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι ότι η φωτιά μετά την έκρηξη περιορίστηκε σε ένα πολύ συγκεκριμένο σημείο και δεν επεκτάθηκε προς τα πίσω.

Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη και οι απαντήσεις που αναμένεται να τροφοδοτήσουν μια σειρά από συζητήσεις και εξελίξεις, όλα δείχνουν πως βρίσκονται προ των πυλών.


Πηγή