Τέμπη: «Πλημμύρισαν» Αθήνα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη & Λάρισα σε συγκεντρώσεις για το δυστύχημα

Αθήνα

Μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν και σήμερα σε Αθήνα, Λάρισα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα με χιλιάδες κόσμου να διαμαρτύρονται για όλα όσα οδήγησαν στην τραγωδία των Τεμπών με τους 57 νεκρούς.

«Δεν είναι δυνατόν να μπαίνουμε σε ένα τρένο και να μην ξέρουμε αν θα φτάσουμε», δήλωσαν οι διαδηλωτές.

Συνδικάτα, εργατικά σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι και πλήθος κόσμου έδωσαν δυναμικό παρών στο κέντρο της Αθήνας. Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από τη Βουλή και βροντοφώναξαν την οργή τους.

«Είμαστε εδώ για να αποδοθούν οι ευθύνες που πρέπει και κάποια στιγμή να υπάρξουν παραπάνω από μια παραιτήσεις».

Λάρισα

Στους δρόμους και χιλιάδες Λαρισαίοι. Πολίτες κάθε ηλικίας, γονείς με τα παιδιά τους, κατέκλυσαν το κέντρο της πόλης ζητώντας δικαίωση για τους νεκρούς του δυστυχήματος των Τεμπών.

Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, παραγωγικοί φορείς αλλά και πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκαν έξω από τα δικαστήρια της Λάρισας προκειμένου να διεκδικήσουν ασφαλέστερες μεταφορές αλλά και να αποδοθεί δικαιοσύνη για το τραγικό δυστύχημα.

«Συγκινούμαστε γιατί και τα δικά μας παιδιά πάνε και έρχονται στη Θεσσαλονίκη».

Θεσσαλονίκη

Πορεία πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αριστοτέλους και κατέληξαν στο άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου στην παραλία της πόλης, ζητώντας να τιμωρηθούν όλοι όσοι ευθύνονται για το τραγικό δυστύχημα.

«Δεν πρέπει να ξεχαστεί αυτό το δυστύχημα».

Πάτρα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε και στην Πάτρα.

Οι πορείες διεξήχθησαν ειρηνικά, με μόνο περιστατικό την επίθεση εναντίον αστυνομικών στην πλατεία Καραϊσκάκη από ομάδα νεαρών.

Πραγματοποιήθηκαν 10 προσαγωγές και δύο συλλήψεις.


Πηγή