Τέμπη: Ομάδες κουκουλοφόρων επιχείρησαν να αμαυρώσουν τις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις

Στο… κενό οι προσπάθειες σπίλωσης των διαμαρτυριών

Ομάδες κουκουλοφόρων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα δε σεβάστηκαν τη θέληση του κόσμου να διαδηλώσει ειρηνικά εκφράζοντας τα συναισθήματά του για την τραγωδία στα Τέμπη και προσπάθησαν να αμαυρώσουν τη μεγαλειώδη συγκέντρωση.

Στην Αθήνα, μολότοφ και πέτρες προς τα ΜΑΤ. Οι αστυνομικές δυνάμεις απαντούν με ρίψη χημικών και βομβίδων κρότου λάμψης.

Μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη η κατάσταση θύμισε πεδίο μάχης με καπνογόνα και κρότου λάμψης. Στην Σταδίου, μπροστά στην Παλαιά Βουλή, ένα ημιφορτηγό παραδίδεται στις φλόγες.

Δε σεβάστηκαν ούτε το μνημείο για τους νεκρούς της Marfin, ενώ ήδη είχαν καταστρέψει στάσεις λεωφορείων και βιτρίνες καταστημάτων.

Στα στενά ανάμεσα σε Σταδίου και Πανεπιστημίου οι κουκουλοφόροι έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων, έφτιαξαν πρόχειρα οδοφράγματα και πέταξαν αντικείμενα στους αστυνομικούς.

Οι ομάδες των κουκουλοφόρων, περικυκλωμένοι από αστυνομικές δυνάμεις, βρήκαν ανοιχτή την πόρτα της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ και αφού έριξαν πέτρες στα ΜΑΤ, αναζήτησαν καταφύγιο στο κτίριο που τελεί υπό κατάληψη.

Μπογιές και πέτρες στην είσοδο των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου.

Πετροπόλεμος στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη παρόμοιο σκηνικό, με τους κουκουλοφόρους να αναποδογυρίζουν κάδους φτιάχνοντας πρόχειρα οδοφράγματα.

Τα επεισόδια εκεί ξεκίνησαν όταν κάποιοι μπήκαν στην ουρά της πορείας ενώ αυτή περνούσε από τα γραφεία του ΟΣΕ και άρχισαν να πετούν αντικείμενα προς τους αστυνομικούς που απάντησαν με ρίψη καπνογόνων.

Μπογιές κατά των ΜΑΤ στην Πάτρα

Στην Πάτρα, μπροστά στο κτίριο του ΟΣΕ, ομάδα ατόμων έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, με κράνη και κουκούλες, επιτέθηκαν στους αστυνομικούς, εκτοξεύοντας πέτρες, ξύλα, φωτοβολίδα και μπογιές.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, κατά την διάρκεια των επεισοδίων, έγιναν 15   συλλήψεις.


Πηγή