Τέμπη: «Οι περισσότεροι ασθενείς ήταν παιδιά – φοιτητές» – Τι λέει ο Ορθοπεδικός Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας στο MEGA

Ο κ. Μπαργίωτας είπε πως ο ΟΣΕ αποτελεί για τη Λάρισα ένα από τα μεγάλα πολεοδομικά και λειτουργικά προβλήματα και έχοντας ανοχύρωτα περίπου 3 χλμτρ γραμμών μέσα στον αστικό ιστό, έχει γίνει η αιτία πολλών θανατηφόρων ατυχημάτων.

«Πέρα από αυτό υπάρχει και μία διαχρονική αδιαφορία τόσο από το υπουργία και από τον ΟΣΕ  όσο και από τις τοπικές αρχές, οι οποίες ποτέ δεν διεκδίκησαν μία συνολική λύση για το χρόνιο πρόβλημα. Ο ΟΣΕ είναι ένα διαχρονικό πρόβλημα».

Αναφορικά με την κατάσταση στα νοσοκομεία, ο κ. Μπαργίωτας αναφέρει πως οι περισσότεροι ασθενείς δεν ήταν βαριά τραυματισμένοι.

«Έχουμε ένα περιστατικό στη μονάδα σε πολύ κρίσιμη κατάσταση στο ΑΧΕΠΑ και ανάλογη είναι και η κατάσταση στο Πανεπιστημιακό. Οι υπόλοιποι ασθενείς, περίπου 16 άτομα, έχουν διαφύγει πλέον τον κίνδυνο. Οι περισσότεροι ασθενείς ήταν παιδιά – φοιτητές, ήταν σαν τα παιδιά μου. Φοβάμαι πως και τα θύματα θα είναι σε αυτήν την ηλικία.

Όσον αφορά την ταυτοποίηση των θυμάτων, ο κ. Μπαργίωτας αναφέρει πως αυτό θα είναι δύσκολο και θα ολοκληρωθεί από αύριο το απόγευμα και μετά.


Πηγή