Τέμπη: Οι αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου στην εθνική τραγωδία

Η πολιτεία θα σταθεί στα σταθεί δίπλα στις οικογένειες των θυμάτων τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την επίσκεψή του στο σημείου του εθνικής τραγωδίας στα Τέμπη ενώ δεσμεύθηκε ότι θα αποδοθούν ευθύνες και η κυβέρνηση θα εργαστεί ώστε η χώρα να ζήσει ποτέ ξανά τη φρίκη.

«Όλα δείχνουν πως το δράμα οφείλεται, δυστυχώς, κυρίως σε τραγικό ανθρώπινο λάθος. Η Δικαιοσύνη θα κάνει τη δική της δουλειά. Οι ευθύνες θα αποδοθούν. Ενώ, η πολιτεία θα σταθεί δίπλα στις οικογένειες των θυμάτων. Θα πενθήσουμε τα παιδιά μας, τα αδέρφια μας, τους φίλους μας. Θα μείνουμε ενωμένοι και σε αυτή την τραγωδία. Και, μετά, θα σκύψουμε το κεφάλι και θα σφίξουμε τα δόντια. Θα δουλέψουμε ώστε αυτό το «ποτέ ξανά» που άκουσα στη Λάρισα να μην μείνει λόγος κενός», δήλωσε με μήνυμά του ο πρωθυπουργός.

Όλα θα ειπωθούν στη σωστή ώρα απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτές τις στιγμές πένθους και οδύνης δεν θα μπούμε στον πειρασμό να σχολιάσουμε τη δήλωση του Πρωθυπουργού, που σπεύδει να προδικάσει ότι η τραγωδία οφείλεται κυρίως σε ανθρώπινο λάθος. Ο σεβασμός στα θύματα προϋποθέτει σεβασμό στην αλήθεια. Όλα θα ειπωθούν στη σωστή ώρα».

Οι ευθύνες θα αποδοθούν στο ακέραιο και τη στιγμή που πρέπει, τονίζει το ΠΑΣΟΚ.

«Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα ανεχθούμε ο Πρωθυπουργός να αποσείει για ακόμα μια φορά τις κυβερνητικές ευθύνες επικαλούμενος μετά από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης διαχρονικές παθογένειες και την αντικειμενική πολιτική ευθύνη του Υπουργού του».

«Οι ευθύνες δεν παραγράφονται με την παραίτηση ενός υπουργού, ούτε μπορούν να κρυφτούν πίσω από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για ανθρώπινα λάθη», δήλωσε το ΚΚΕ.

Τον τόπο της τραγωδίας επισκέφθηκαν οι πολιτικοί αρχηγοί με τον πρωθυπουργό να ενημερώνεται συνεχώς για την πορεία των ερευνών και τις συνθήκες της τραγωδίας

Συγκλονισμένος ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε στα Τέμπη ενώ επισκέφθηκε τους τραυματίες στο νοσοκομείο Λάρισας

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου πληροφορήθηκε στη Μολδαβία για το πολύνεκρο δυστύχημα και διέκοψε αμέσως την επίσκεψής για να βρεθεί στον τόπο της τραγωδίας Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας άφησε λουλούδια σε ένα βαγόνι στη μνήμη των θυμάτων και επισκέφτηκε τα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονται τραυματίες

Μετά την επίσκεψη του στα Τέμπη, ο υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής υπέβαλλε την παραίτηση του, ενώ τη θέση του αναλαμβάνει ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

«Είναι αυτό που νιώθω καθήκον μου να πράξω ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των ανθρώπων που έφυγαν τόσο άδικα και αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τα διαχρονικά λάθη του ελληνικού κράτους και του πολιτικού συστήματος», δήλωσε ο Κώστας Καραμανλής.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη σύσταση υπερκομματικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, που θα εξετάσει πλήρως τα αίτια του δυστυχήματος αλλά και τις διαχρονικές καθυστερήσεις στην υλοποίηση των σιδηροδρομικών έργων.


Πηγή