Τέμπη: Νέο ανατριχιαστικό βίντεο λίγα λεπτά μετά τη σύγκρουση των τρένων

Αυτό είναι το νέο σοκαριστικό βίντεο ντοκουμέντο, που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το MEGA. Λίγα μόλις δευτερόλεπτα μετά την φονική σύγκρουση των 2 τρένων στα Τέμπη.

Τραβηγμένο από έναν άνδρα ο οποίος βγήκε σώος από το 5ο βαγόνι, από ένα σπασμένο τζάμι.. Είναι ο Αρσλάν.

Κατευθύνεται αμέσως στο σημείο όπου εκδηλώθηκε η φωτιά, και καταγράφει με το κινητό του τις εικόνες φρίκης.

Στα στιγμιότυπα διακρίνεται κόσμος να φωνάζει και να κλαίει. Άλλοι προσπαθούν να βγουν από το τρένο.

Άλλος επιζών ακούγεται να καλεί με το κινητό του, συγγενή του, και να του λέει ότι δεν ξέρει τι έχει συμβεί, ζητά βοήθεια αλλά και να καλέσουν την πυροσβεστική.

«Είδα παράθυρα σπασμένα και βγήκα έξω, και δεν μπορούσα να κατέβω κάτω. Ξαναμπήκα μέσα και μετά άνοιξαν οι πόρτες και βγήκα. Βοήθησα έναν κύριο που έπεσε 3 φορές κάτω και τον έβγαλα έξω. Έπειτα πήγα μπροστά που είχε φωτιά, αλλά δεν μπορούσα να πλησιάσω γιατί ήταν ψηλά πάνω. Ήταν όλα τα βαγόνια τα μπροστά με φωτιά και είχαν αίματα όλα τα παιδιά. ‘Ήρθε και η Αστυνομία και η Πυροσβεστική. Ήταν πολύ ψηλά δεν μπορούσες να ανέβεις πάνω», είπε μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο Αρσλάν.

Ραγίζει καρδιές το τραγούδι της Φραντζέσκας Μπέζα που χάθηκε στα Τέμπη.

«Φωνάζω γιαγιά σήκω να δεις την εγγονή σου στην τηλεόραση που τραγουδάει. Σας ευχαριστούμε πολύ, την είδαμε τουλάχιστον για τελευταία φορά», δήλωσε συγκινημένος ο παππούς της φοιτήτριας.

Η Φραντζέσκα επέστρεφε το μοιραίο βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου από Αθήνα για Θεσσαλονίκη και καθόταν στα πρώτα βαγόνια. Η μετωπική σύγκρουση των δύο τρένων της στοίχισε τη ζωή.

Κανείς μέχρι σήμερα δεν μπορεί να διαχειριστεί τον πόνο της απώλειας.

«Ήταν παιδί που το αγαπούσαμε πολύ, πάρα πολύ, δεν την αφήναμε ποτέ. Αυτό να μην ξαναγίνει σε κανέναν, σε καμία χώρα του κόσμου», ανέφερε ο παππούς.

Αίσθηση έχει προκαλέσει το βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε το MEGA από την κάμερα ασφαλείας του προαστιακού προς Λάρισα, του τρένου δηλαδή που έφυγε πριν έρθει το μοιραίο Intercity 62 από την Αθήνα.

Το βίντεο αποκαλύπτει, την πλήρη σύγχυση, τα λάθη αλλά και τις αγωνιώδεις απαντήσεις του 59χρονου σταθμάρχη για τις κινήσεις του και το επίμαχο κλειδί 118.

Οδηγός: Ο σταθμάρχης της Λάρισας μπορεί να ενημερώσει τον προϊστάμενο του 2597 για τη διαδικασία της οπισθοπορείας; Τον λόγο;

Σταθμάρχης Λάρισας: Φλασάρισε ένα κλειδί.

Μιλώντας στο MEGA, ο μηχανοδηγός και μέλος ΔΣ της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, Αλέξανδρος Ιορδανίδης περιέγραψε το πώς οι μηχανοδηγοί ψάχνουν από μόνοι τους τρόπους να επιβεβαιώσουν ότι είναι ασφαλής η πορεία τους στη γραμμή, λόγω της απουσίας επαρκών συστημάτων.

«Κανένα από όλα αυτά τα συστήματα που είχαν αναφερθεί τις τελευταίες μέρες δεν ήταν σε λειτουργία ούτε η απλή τηλεδιοίκηση, ούτε το ETCS το σύστημα το οποίο σταματά αυτόματα το συρμό για να προλάβει το ανθρώπινο λάθος, ούτε το GSMR», αποκάλυψε ο Αλέξανδρος Ιορδανίδης.

Συνθήματα έξω από το γραφείο του Καραμανλή στις Σέρρες

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε έξω από το πολιτικό γραφείο του πρώην υπουργού, Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή, και άρχισε να φωνάζει συνθήματα.

Νέα πρόσωπα στο «κάδρο» των ευθυνών

Η δικογραφία της τραγωδίας των Τεμπών ακόμα και σήμερα συμπληρώνεται.

Δεν αποκλείεται μάλιστα σήμερα να κληθούν να καταθέσουν και νέα πρόσωπα – κλειδιά στην ανακρίτρια.

Επίσης, δεν αποκλείονται και νέες ποινικές διώξεις και κατά συνέπεια συλλήψεις.

Σήμερα κλήθηκε για συμπληρωματική κατάθεση ο σταθμάρχης, Γιώργος Ζήνδρος, που το μοιραίο βράδυ ήταν στον σταθμό των Παλαιών Φαρσάλων.

Αναφορικά με το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων, αναμένεται να κατατεθεί στις ανακριτικές αρχές τις επόμενες μέρες.


Πηγή