Τέμπη: «Ίσως φτάσουμε κάποτε» έγραφαν τα τρία κορίτσια από το Καστράκι που σκοτώθηκαν

Ανατριχίλα προκαλούν stories που είχαν δημοσιεύσει στο Instagram τα τρία κορίτσια από το Καστράκι Καλαμπάκας, οι δύο 20χρονες αδελφές και η μεγαλύτερη σε ηλικία ξαδερφή τους, λίγη ώρα πριν τη μοιραία σύγκρουση τρένων στα Τέμπη.

Τα κορίτσια φαίνονται στα stories να περιμένουν την αναχώρηση της επιβατικής αμαξοστοιχίας Intercity 62 γράφοντας «ίσως φτάσουμε κάποτε».

plakia arthro

Στο τέλος του βίντεο, μάλιστα, μια από τις τρεις κοπέλες ακούγεται να λέει «φίλε ποτέ ξανά με τρένο»

Δείτε τα stories

Την ίδια ώρα άλλος επιβάτης της μοιραίας αμαξοστοιχίας περιέγραψε τις κινήσεις που έκαναν τα τρία κορίτσια λίγο πριν τη σύγκρουση με το εμπορικό τρένο το βράδυ της Τρίτης.

O 28χρονος Νίκος που καθόταν στο τέταρτο βαγόνι του τρένου είπε στον Alpha ότι «θυμάμαι τα τρία κορίτσια που μπήκαν, άφησαν τις βαλίτσες τους δίπλα σε εμάς».

Σύμφωνα με τον ίδιο τα τρία κορίτσια, η Θώμη και η Χρυσή Πλακιά και η ξαδέρφη τους Αναστασία, είπαν «πάμε στο κυλικείο να κάτσουμε μέχρι να αδειάσει κάτι» γιατί, όπως είπε, δεν είχαν κάπου να κάτσουν.

Τα τρία άτυχα κορίτσια

xrysa_plakia
Η Χρυσή Πλακιά
thomi_plakia
Η Θώμη Πλακιά
plakis-anastasis
H Αναστασία Πλακιά

Οι τραγικοί γονείς

Την υπόθεσή των τριών κοριτσιών έχει αναλάβει ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε για τις οικογένειες της Θώμης και της Χρυσής Πλακιά και της ξαδέρφης τους, Αναστασίας Πλακιά ότι «στο μυαλό τους είναι το πώς θα καταφέρουν να ξεπεράσουν το πρόβλημα ότι

τα κορίτσια εξαϋλώθηκαν και πώς θα μπορέσουν να κάνουν μια κηδεία».

Όπως είπε, μάλιστα, οι οικογένεις των τριών κοριτσιών σκέφτονται «αν αυτό δεν είναι δυνατό (σ.σ. να κάνουν κηδεία) να χτίσουν μια εκκλησία» στη μνήμη τους.

Σύμφωνα με το STAR οι οικογένειες των τριών κοριτσιών παραμένουν στα σπίτια τους και δεν βγαίνουν. Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι δύο 20χρονες και η ξαδέρφη τους ήταν στο πέμπτο βαγόνι και βρέθηκαν στο κυλικείο την ώρα της σύγκρουσης.

Κάτοικος από το Καστράκι, ο οποίος συνάντησε την μεγαλύτερη σε ηλικία ξαδέρφη να κάνει βόλτα στα Μετέωρα λίγες ώρες πριν να φύγει από το χωριό, είπε ότι «ήταν σαν να ήθελε να κάνει την τελευταία βόλτα στην πατρίδα της.

Τα τρία κορίτσια, κατά τις ίδιες πληροφορίες, πριν από 10 ημέρες είχαν βαφτίσει ένα παιδάκι στην περιοχή.

protothema.gr


agrinio24.gr