Τέμπη: Η ψυχολογική στήριξη συγγενών των θυμάτων και των τραυματιών

Νεκροί δεκάδες φοιτητές, άφησαν την τελευταία τους πνοή στο τρενάκι του τρόμου.

Για τους γονείς τους επιβεβαιώθηκαν οι χειρότεροι φόβοι, παραλαμβάνουν τις σορούς των ανθρώπων τους σε σφραγισμένα φέρετρα.

Η ψυχολόγος, Άννα Κανδαράκη εξηγεί πως το πρώτο βήμα για να ξεκινήσει το πένθος είναι να γίνει η ταφή, πρέπει ν βαρεθεί κάτι για να καταλάβει η ψυχή πως κάτι λείπει και να ξεκινήσει το πένθος.

«Οι άνθρωποι αυτοί χρειάζονται την εικόνα για να συνειδητοποιήσουν τον πόνο. Μπορεί να δοθεί μία σύσταση σε αυτούς που έχουν χάσει, αλλά δεν πρέπει να προτρέπουμε να μην δουν τον άνθρωπό του σε ό,τι κατάσταση και να είναι. Η τελευταία εικόνα βοηθάει να καταγραφεί καλύτερα η εικόνα. Ακόμα και στις περιπτώσεις που δεν αναγνωρίζεται, υπάρχει κάτι που πιστοποιεί πως ο άνθρωπός μου δεν αγνοείται κάπου», είπε αρχικά.

«Η αναζήτηση είναι το πιο σημαντικό Υπάρχει μία βαθύτατη ενοχή από συγγενείς θυμάτων αλλά και όσων διασώθηκαν γι’ αυτό θ πρέπει να προσέχουμε και τις ερωτήσεις μας. Πρέπει όλοι όμως, να καταλάβουν πως δεν φταίνε εκείνοι. Το σύμπτωμα έρχεται πολύ αργότερα οπότε οι άνθρωποι θα πρέπει να δεχτούν την βοήθεια και να επικοινωνήσουμε την ελπίδα», πρόσθεσε.


Πηγή