Τέμπη: «Γιατί να μείνουν δύο μωρά ορφανά;» – Σοκαριστικές ιστορίες συγγενών θυμάτων

Ένα τηλεφώνημα που δεν ήρθε ποτέ. Από τη μια στιγμή στην άλλη βρέθηκε να αναζητά την 36χρονη σύζυγό του στα επείγοντα.

«Ήταν η τελευταία μου ελπίδα να αναγνωρίσω τη σύζυγό μου και μετά ήμουν ο πρώτος που κλήθηκα στο νεκροτομείο».

Τα ερωτήματα χιλιάδες και αναπάντητα. Ποιος μπορεί να δώσει μια απάντηση σε αυτόν τον άντρα που θρηνεί σήμερα για τη μητέρα των παιδιών του.

«Δεν παίρνεις έναν και τον ‘βαφτίζεις’ σταθμάρχη σε μια νύχτα και αφήνεις ορφανά δύο μωρά να μπουσουλάνε και να ψάχνουν στο κρεβάτι τη μαμά τους».

Η 36χρονη Έλενα Δουρμίκα είναι ένα από τα 57 θύματα της εθνικής τραγωδίας. «Έφυγαν» μέσα στα χαλάσματα…;

«Δεν ‘έφυγαν’. Δολοφονήθηκαν από αμέλεια».

«Ραντεβού στον σταθμό στις 23.20»

«Έλα στις 23 και 20 στο Πλατύ να με πάρεις».

Αυτή ήταν και η τελευταία τους συνομιλία. Μάταια περίμενε στον σταθμό να φανεί το τρένο που έφερνε τη σύζυγό του. Στις 23.21 θα συντελεστεί το πιο θανατηφόρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην ιστορία της χώρας.

«Ακούω έναν γονιό στη ράμπα να μιλάει στο τηλέφωνο και να λέει ‘πού είστε’. Είστε καλά; Έχει φως; Σκοτάδι;».

Έντρομος ο γονιός θα εισβάλλει στο δωμάτιο του σταθμάρχη και θα ρωτήσει τι συμβαίνει, για να λάβει μια απάντηση που χαρακτηρίζει την Ελλάδα του σήμερα.

«Λέει ο σταθμάρχης ‘εγώ δεν γνωρίζω τίποτα’. Εγώ επικοινωνώ μόνο με τη Θεσσαλονίκη. Πιο κάτω είναι άλλη εταιρεία η Hellenic Train».

Καλεί την Hellenic Train αλλά η κλήση του προωθείται.

«Παίρνω την Hellenic και λέει λειτουργεί από τις 08.00 μέχρι 20.00 το βράδυ. Χτυπάει κι άλλο τηλέφωνο ενός κυρίου και λέει ‘ξάδελφε είσαι καλά; Έρχομαι’. Και εγώ να έχω μείνει κόκκαλο και να παίρνω τη γυναίκα μου και να μην απαντά».

«Τα μωρά ζητούσαν τη μαμά τους»

«Τα μωρά ήταν σπίτι, περίμεναν τη μαμά. Ήταν ανήσυχα».

Η 36χρονη από επέστρεφε στη Βέροια από την Αθήνα που βρισκόταν για υπηρεσιακούς λόγους. Με λαχτάρα περίμενε να πάρει στην αγκαλιά της τους δύο γιους και τον σύζυγό της αλλά δεν έφτασε ποτέ.

«Δε θα αντέξω να μιλήσω για τη γυναίκα… με συγχωρείται…».

Η Έλενα Δουρμίκα ήταν στρατιωτικός, μητέρα δύο παιδιών. Πλήθος κόσμου βρέθηκε στην κηδεία της τη Δευτέρα για να πουν το τελευταίο «αντίο». Στρατιωτικό άγημα παρευρέθηκε για να αποτίσει φόρο τιμής στο άξιο στέλεχος του Στρατού.

«Σήμερα κηδεύεται ο 29χρονος»

Σήμερα κηδεύεται και ο 29χρονος Δημήτρης Ασλανίδης, ο νεαρός από την Δράμα που κατέβηκε στην Αθήνα για να γνωρίσει τους γονείς της κοπέλας του.

Η κηδεία του θα τελεστεί σε στενό οικογενειακό κύκλο.


Πηγή