Τέμπη: «Φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό άναψε η τραγωδία με τους 57 νεκρούς

Μαίνονται αλλεπάλληλες πολιτικές συγκρούσεις για τα αίτια της εθνικής τραγωδίας στα Τέμπη.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ο Μάκης Βορίδης απάντησε στις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για ρουσφετολογική πρόσληψη του σταθμάρχη, μετά από απόφαση του πρώην υπουργού μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, ο οποίος παράκαμψε το ηλικιακό όριο των 48 ετών, που έθετε ο εσωτερικός κανονισμός του ΟΣΕ, με τον οποίο έγινε η μετάταξή του στο μοιραίο πόστο.

«Δεν υπάρχει όριο ηλικίας στη μετάταξη. Η υπουργική απόφαση δε λέει τίποτα για 48. Το όριο ηλικίας με βάση την υπουργική απόφαση για την πρόσληψη είναι το 28. Στο περίγραμμα θέσεως, το οποίο δεν έχει κανονιστικό χαρακτήρα στα επιθυμητά προσόντα -αυτό είναι αυτό στο οποίο αναφέρθηκε ο συριζα- αναφέρει οριο ηλικίας έως 48 ετών», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επκαλείται επίσημη ανακοίνωσή του ΟΣΕ, η οποία, όπως τονίζει η Κουμουνδούρου, επιβεβαιώνει ότι μετά την πυρκαγιά του Ιουλίου του 2019, ο σταθμός της Λάρισας μπορούσε να παρακολουθεί τα τρένα μόνο για μία απόσταση 5χλμ μετά το σταθμό.

«Ομολογησε ο ΟΣΕ ότι στο σημείο που έγινε το τραγικό δυστύχημα δεν υπήρχε δυνατότητα καμίας επαφής και προφανέστατα ομολογησε ότι αν τα πράγματα δεν είχαν εγκαταλειφθεί δεν θα είχαμε το τραγικό δυστύχημα», δήλωσε ο Νίκος Παππάς.

Στο κάδρο της τοποθέτησης του 59χρονου στο σταθμαρχείο της Λάρισας μπαίνει και ο περιφερειακός διευθυντής του ΟΣΕ, ο οποίος βρίσκεται σε διαθεσιμότητα, με τον Άδωνι Γεωργιάδη να αποκαλύπτει ότι ήταν συνδικαλιστής του ΠΑΣΟΚ.

«Ο συνδικαλιστής του ΠΑΣΟΚ που έβαλε τον σταθμάρχη στη Λάρισα, όταν είδε το δυστύχημα πήγε σε υποψήφιο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, γιατρό, και πήρε έναν μήνα αναρρωτική άδεια από το τηλέφωνο», κατήγγειλε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Την ίδια ώρα, μετά από σχετικές δηλώσεις του ότι ο γιατρός που έδωσε στον επιθεωρητή του σταθμάρχη της Λάρισας αναρρωτική άδεια μετά την τραγωδία ήταν υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ, ο Θάνος Πλεύρης τόνισε στο MEGA πως για το συμβάν έχει ήδη διαταχθεί ΕΔΕ.

«Και επειδή έβγαλε μια ανακοινωση το ΠΑΣΟΚ να ξεκαθαρίσω. Εγώ δεν κάνω καμία σύνδεση και προφανώς αυτό το περιστατικό είναι περιστασιακό. Αν έχει δοθεί άδεια με τρόπο που δεν τηρούντια οι κανόνες της ιατρικής επιστήμης προφανώς πρέπει να υπάρχουν συνέπειες», ξεκαθάρισε στο MEGA ο Θάνος Πλεύρης.

Η Χαριλάου Τρικούπη στρέφεται τόσο κατά του υπουργού Υγείας όσο και του Αδωνι Γεωργιάδη, κάνοντας λόγο για χυδαία διακίνηση σεναρίων.

«Οι ακροδεξιοί προπαγανδιστές δίνουν αγώνα για να σώσουν τις καρέκλες τους αποδεικνύοντας και πάλι ότι είναι ικανοί να κάνουν τα πάντα για να μείνουν στην εξουσία. Ντροπή, ντροπή, ντροπή!», ανέφερε το ΠΑΣΟΚ.

«Ακούω τα στελέχη της ΝΔ. Βρίσκουν μια ευθύνη για όλους μέχρι και το 2000, εκτός από την ίδια την κυβέρνηση», υπογράμμισε ο Παύλος Χρηστίδης από το ΠΑΣΟΚ.

Στο μικροσκόπιο των ερευνών μπαίνουν και οι καταγγελίες εργαζομένων στα τρένα, για τις επικρατούσες συνθήκες και τις ελλείψεις με γνώμονα και την επόμενη μέρα.

«Η απαντηση στην οργή που είναι δίκαιη δεν είναι η ισοπεδωση είναι η οικοδόμηση. Υπάρχουν πράγματα που έγιναν. Όλα αυτά που δεν έγιναν πρέπει να τα κάνουμε τώρα και να μιλήσουμε με έργα», δήλωσε στο MEGA ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με επιστολή του στον εισαγγελέα του Αρείου, ζητεί την απόλυτη προτεραιοποίηση της ποινικής διερεύνησης του τραγικού δυστυχήματος που κόστισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους.


Πηγή