Τέμπη: Έτοιμος να καταθέσει πρόταση για Προανακριτική ο ΣΥΡΙΖΑ – Στον Άρειο Πάγο ο Ν. Ανδρουλάκης

Τι προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ

Το κατηγορητήριο του ΣΥΡΙΖΑ προτείνει τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του Κώστα Αχ. Καραμανλή για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και της διατάραξης της ασφάλειας της συγκοινωνίας μέσων σταθερής τροχιάς.

Να φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ την πρόταση για σύσταση προκαταρκτικής εξέτασης στην Ολομέλεια της Βουλής σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, απαντά το Μαξίμου.

«Το Μαξίμου ουσιαστικά δεν απαντά. Ρωτάω λοιπόν πολύ συγκεκριμένα τον Πρωθυπουργό: Θα στηρίξετε την πρόταση με τις ψήφους των βουλευτών σας ή θα οδηγήσετε τον Κώστα Καραμανλή σε αμνηστία; Θα σπάσετε την εξίσωση ‘Μητσοτάκης = Καραμανλής’ ή θα ταυτιστούν τα δύο τζάκια σας για πάντα, γύρω από το Έγκλημα των Τεμπών;», είπε μέσω «X» ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Το μόνο που θέλουν είναι να έχουν, και αυτό είναι πολύ λυπηρό γιατί αφορά μια τραγική υπόθεση, μια ατζέντα μέχρι τις ευρωεκλογές. Συντηρούν συνεχώς το θέμα με πυροτεχνήματα, αυτό είναι προσβλητικό για την ίδια την υπόθεση», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Στον Άρειο Πάγο ο Νίκος Ανδρουλάκης

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατέθεσε αναφορά στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζητώντας να διερευνηθεί η υπόθεση των αλλοιωμένων συνομιλιών του μοιραίου σταθμάρχη και των μηχανοδηγών τις επόμενες ώρες από την εθνική τραγωδία όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Το ΒΗΜΑ», δηλαδή ποιος απέσπασε το υλικό, ποιος το μόνταρε και ποιος το διέρρευσε στο μέσο ενημέρωσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να ζητά τη δέσμευση της πλειοψηφίας για υπερψήφιση πριν κατάθεση στη Βουλή την πρόταση για Προανακριτική.

Θετικοί στην περίπτωση κατάθεσης πρότασης για σύσταση Προανακριτικής εμφανίζονται ΚΚΕ, Νέα Αριστερά και Ελληνική Λύση.


Πηγή