Τέμπη: «Είχα προτείνει η Hellenic Train να πάρει δικούς της σταθμάρχες» – Ο αντιπρόεδρος Ένωσης Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο MEGA

Ο Θωμάς Χαχάμης, αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ, μίλησε στην  εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα» για το δυστύχημα στα Τέμπη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χαχάμης είπε πως κατά την άποψη του φταίνε η απαξίωση των σιδηροδρόμων από όλες τις κυβερνήσεις από το 2010 και μετά, η μαζική έξοδος του προσωπικού και η μη πρόσληψη προσωπικού λόγω οικονομίας, η μη σωστή επάνδρωση των σταθμών και των κέντρων ελέγχου κυκλοφορίας, η μη τήρηση των κανόνων από τους υπαλλήλους και οι μη σηματοδότες.

«Είχα προτείνει στο διοικητικό συμβούλιο της ΟΣΕ είχα προτείνει η Hellenic Train να πάρει δικούς της σταθμάρχες ώστε στα κέντρα κυκλοφορίας να δίνουν εκείνοι τα υποδείγματα και όχι οι σταθμάρχες της υποδομής, ώστε να γίνε πιο σταθερή η κυκλοφορία των τρένων».

Αναφορικά με το σύτημα που θα έπρεπε ν έχουν τα τρένα, ο κ. Χαχάμης ανέφερε πως από Θεσσαλονίκη – Αθήνα δεν είναι εγκατεστημένα τα συστήματα.

«Τα συστήματα αυτά λειτουργούν μόνο μεταξύ φορέα και δομοκού ώστε ο μηχανοδηγός να βλέπει τη φωτοσήμανση και να είναι πιο ασφαλή η λειτουργία των τρένων. Η ΕΕ μας πήγε στα δικαστήρια διότι δεν υπήρξε μία σύμβαση ποιότητας μεταξύ σιδηροδρόμου και εταιριών», είπε αρχικά.

«Εμείς πάντα ζητούσαμε μία συνάντηση με τη διοίκηση του ΟΣΕ αλλά ποτέ δεν συμφώνησαν να μιλήσουμε και μάλλον δεν ήθελαν να ανταποκριθούν σε αυτά που ζητάγαμε. Η Hellenic Train έχει την κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών αλλά δεν έχει την υποδομή. Σε αυτή την περίπτωση, η υποδομή είναι η κορυφή του παγόβουνου που οδήγησε σε αυτή την καταστροφή. Το σημείο σύγκρουσης των τρένων άργησε να εντοπιστούν διότι δεν υπάρχει GPS», πρόσθεσε.


Πηγή