Τάκης Θεοδωρικάκος στο MEGA: «Προτείνουμε στην ελληνική κοινωνία αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη»

Ο κ. Θεοδωρικάκος μίλησε για την επόμενη μέρα των εκλογών της 21ης Μαΐου αλλά και για τις συνεργασίες που ενδεχομένως να προκύψουν.

«Αυτό που ενδιαφέρει τους πολίτες είναι τι θα γίνει την επόμενη μέρα στη ζωή τους. Αυτό που ενδιαφέρει είναι να υπάρχει μία καλύτερη οικονομική κατάσταση, καλύτεροι μισθοί και εισοδήματα, καλύτερη ποιότητα ζωής, διασφαλισμένα σύνορα της χώρας, όπως ήταν διασφαλισμένα αυτή την 4ετία παρά τις τεράστιες απειλές και τα πολύ μεγάλα εμπόδια, και ένα καλύτερο κράτος στον τομέα της παιδείας, της υγείας με ασφάλεια για όλους τους πολίτες. Πιστεύουμε ότι αυτά τα εγγυάται μια κυβέρνηση που θα εξασφαλίσει την σταθερότητα στη χώρα. Σταθερές κυβερνήσεις στη δική μας αντίληψή είναι κυβερνήσεις αυτοδύναμες. Προτείνουμε στην ελληνική κοινωνία αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ και πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη με όλη την ομάδα της ΝΔ γύρω, μία ομάδα που απηχεί την πλειοψηφία της κοινωνίας, καθώς η σημερινή ΝΔ ενώνει τους Έλληνες, έχει υπερβεί τις παραπλανητικές πινακίδες του παρελθόντος και τους τεχνητούς διαχωρισμούς και μπορεί μία εγγυηθεί ένα καλύτερο αύριο», είπε αρχικά.

«Στον ΣΥΡΙΖΑ παραδέχονται ότι θα είναι δεύτερο κόμμα»

«Αυτό που παραδέχονται στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι είναι δεύτερο κόμμα. Σημαντικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Δραγασάκης και ο κ. Τσακαλώτος, στην ουσία παραδέχονται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι δεύτερο κόμμα. Στον ΣΥΡΙΖΑ είχε δοθεί η δυνατότητα να κυβερνήσει μαζί με το ΠΑΣΟΚ και είπε όχι το 2015. Το δε ΑΠΣΟΚ, το τι κριτική έχει κάνει στον ΣΥΡΙΖΑ για την συνεργασία του με τους ΑΝ.ΕΛ. το θυμούνται όλοι οι Έλληνες. Τι μπορεί να έχει αλλάξει και να τους δίνει μία νέα προοπτική. Τρίτον, το όνομα με το οποίο ταυτίστηκε η αποτυχία και η Ελλάδα βρέθηκε στο χείλος της καταστροφής ήταν ο υπουργός Οικονομικών τότε, ο κ. Βαρουφάκης. Ο άνθρωπος με τις κλειστές τράπεζες, με τα ΑΤΜ που με το ζόρι έδιναν 20 ευρώ στους ανθρώπους. Ο άνθρωπος που έκοψε τις συντάξεις. Αυτή θα είναι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για το αύριο; Η μόνη κυβερνητική λύση που προτείνεται αυτή τη στιγμή στον ελληνικό λαό είναι η αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ», συμπλήρωσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Τι θα γίνει εάν και στις δεύτερες εκλογές δεν υπάρξει αυτοδυναμία;

«Οι προτάσεις των κομμάτων αξιολογούνται από τον ελληνικό λαό με την ψήφο του. Δεν νομίζω ότι υπάρχει πολιτική δύναμη που να έχει διατυπώσει με μεγαλύτερη σαφήνεια πολιτική πρόταση για την επίλυση του κυβερνητικού θέματος της Ελλάδας. Θέλω να υπογραμμίσω ότι αυτή η πρόταση δεν εμπεριέχει κομματική αλαζονεία. Εμείς λέμε αυτοδυναμία γιατί είναι προϋπόθεση σταθερότητας. Εάν ο ελληνικός λαός με την ψήφο του δείξει διαφορετικά πράγματα, θα δει κανείς τι θα γίνει με τους συσχετισμούς που θα έχουν διαμορφωθεί. Όμως, είμαι αισιόδοξος ότι η ελληνική κοινωνία είναι ώριμη, γνωρίζει τα πραγματικά δεδομένα, και θα δώσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία στην ΝΔ», σημείωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Αναφορικά με τις κυβερνήσεις συνεργασίας ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως, «πρέπει να κοιτάξει κανείς ότι έχει κάνει 5 φορές εκλογές και είναι χωρίς κυβέρνηση. Έχουν το σύστημα της απλής αναλογικής. Μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ – ΜέΡΑ25 δεν μπορεί να έχει κοινή συνισταμένη. Θα οδηγήσει τη χώρα σε αδιέξοδα. Οι πολίτες να ψηφίσουν την ΝΔ γιατί κρίνεται η σταθερότητα της χώρας. Ο κ. Τσίπρας έκανε την απλή αναλογική όταν συνειδητοποίησε ότι θα χάσει τις εκλογές».

«Η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να φυλάει τα σύνορά της που είναι και ευρωπαϊκά»

«Η ασφάλεια των πολιτών στο εσωτερικό της χώρας και της πατρίδας, περνάει από την ασφάλεια των συνόρων μας ιδιαίτερα στον Έβρο. Έχουμε 2.000 συνοριοφύλακες που με την παρουσία τους και με την παρουσία του φράχτη σταμάτησαν 265.000 παράνομους μετανάστες. Η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να φυλάει τα σύνορά της που είναι και ευρωπαϊκά. Γι’ αυτό πιστεύουμε ότι η Ευρώπη είναι υποχρεωμένη να χρηματοδοτήσει οικονομικά και με έμπρακτο τρόπο τις προσπαθείς του ελληνικού κράτους, της ΕΛ.ΑΣ, του Λιμενικού, και των ακριτών μας για να διασφαλίσουν την ασφάλεια των συνόρων μας. Η παράνομη μετανάστευση οδηγεί σε εγκληματικότητα και πολλές φορές σε τρομοκρατία», πρόσθεσε αναφορικά με τον Έβρο και τον φράχτη.

Τέλος για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που εμπλέκονται αστυνομικοί, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε πως, «έχω στηρίξει με όλες μου τις δυνάμεις τον Έλληνα αστυνομικό, και όσο αυτό είναι δυνατό. Θέλουμε μία αστυνομία φιλική που να είναι κοντά στον πολίτη. Η πλειονότητα των αστυνομικών μας τιμά το εθνόσημο που έχει στη στολή της. Υπάρχουν δυστυχώς και κάποιοι επίορκοι και είμαστε δεσμευμένοι να τους στέλνουμε στη δικαιοσύνη».


Πηγή