Ταϊβαν: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από τον σεισμό – Δεκάδες εγκλωβισμένοι

Ο εγκέλαδος χτύπησε λίγο πριν τις 03.00 το πρωί την πόλη Χουαλιέν στο ανατολικό τμήμα της χώρας. Το επίκεντρο ήταν στη θάλασσα, περίπου 138 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα του νησιού, Ταϊπέι.

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, περισσότεροι από 700 τραυματίστηκαν και πάνω από 80 έχουν εγκλωβιστεί κάτω από τα συντρίμμια.

Δεκάδες κτίρια πήραν επικίνδυνη κλίση. Οι διασώστες δίνουν μάχη για να βρουν επιζώντες στα ερείπια των κτιρίων που κατέρρευσαν. Πάνω από εκατό κτίρια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.

Μετά το ισχυρό χτύπημα του εγκέλαδου, έγιναν περισσότεροι από 100 μετασεισμοί.

Ο ισχυρότερος σεισμός που έπληξε την Ταϊβάν τα τελευταία 25 χρόνια, προκάλεσε και κατολισθήσεις στις ανατολικές ορεινές περιοχές.

Εξαιτίας του φονικού σεισμού, πάνω από 90.000 νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ρεύμα.

Ο εγκέλαδος έγινε αισθητός μέχρι τη νότια Κίνα και την Ιαπωνία. Πεκίνο και Τόκιο είπαν ότι είναι έτοιμα να βοηθήσουν με όποιον τρόπο χρειάζεται η Ταϊβάν.

Προειδοποιήσεις για τσουνάμι

Τις πρώτες ώρες μετά τον σεισμό εκδόθηκαν προειδοποιήσεις για πιθανό τσουνάμι στην Ταϊβάν, τη νοτιοδυτική Ιαπωνία και τις παράκτιες περιοχές των Φιλιππίνων, που αποσύρθηκαν όταν πέρασε ο κίνδυνος.

Σύμφωνα με τους γεωλόγους, στην Ταϊβάν υπάρχουν 42 ενεργά ρήγματα όμως, όπως λένε, οι περισσότεροι σεισμοί που ταρακουνούν την περιοχή οφείλονται στη σύγκλιση της πλάκας των Φιλιππίνων και της Ευρασιατικής πλάκας στο ανατολικό μέρος του νησιού.


Πηγή