Τα σχέδια της Hewlett Packard Enterprise για την ελληνική αγορά

Σημαντική αύξηση των εσόδων της από την ελληνική αγορά αναμένει η Hewlett Packard Enteprise (HPE) κατά την επόμενη τριετία, επιδιώκοντας να αξιοποιήσει τη δυναμική που δείχνει να αναπτύσσει η πλατφόρμα GreenLake που προωθεί και στη χώρα μας και αξιοποιεί τις τελευταίες τεχνολογικές τάσεις προς το «υβριδικό» cloud αλλά και τη «μεταφορά» της υπολογιστικής ισχύς προς το «άκρο» (edge) του δικτύου.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε κατά τη διάρκεια ενημερωτικής συνάντησης με εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης ο Μιχάλης Κασσιμιώτης, γενικός διευθυντής της HPE για την Ελλάδα και την Κύπρο, η εταιρεία το περασμένο οικονομικό έτος, το οποίο έληξε στο τέλος Οκτωβρίου 2021, παρουσίασε πωλήσεις της τάξεως των 65 εκατ. ευρώ στη χώρα μας. Ο στόχος για την επόμενη τριετία είναι το αντίστοιχο νούμερο να ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ με την έμφαση να δίνεται τόσο σε έργα του ιδιωτικού τομέα όσο και του δημόσιου, δεδομένου κιόλας ότι ξεκινούν τα έργα που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο κ. Κασσιμιώτης επεσήμανε ότι η πλατφόρμα GreenLake θα μπορούσε να αποτελέσει μία εξαιρετική πρόταση για την επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού του ελληνικού Δημοσίου και ανέφερε ότι υπάρχουν παραδείγματα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Βρετανία και η Πορτογαλία, όπου έχει αξιοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία.
Η HPE είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως στο χώρο των λύσεων πληροφορικής για οργανισμούς και επιχειρήσεις. Το HPE GreenLake αποτελεί την πλατφόρμα που πλέον προωθεί ο αμερικανικός κολοσσός και έχει ως στόχο, σύμφωνα με την εταιρεία, να δώσει τη δυνατότητα στους οργανισμούς να εκσυγχρονίσουν όλες τις εφαρμογές και τα δεδομένα τους, από το άκρο έως το cloud.


cnn.gr