Τα πιο συχνά λάθη που κάνουν οι γονείς στη διατροφή των παιδιών

[

Παρόλα αυτά, μπορεί να γίνουν κάποια λάθη από τους γονείς, επηρεάζοντας με λάθος τρόπο τη στάση των παιδιών τους απέναντι στο φαγητό.

Ποια είναι τα πιο συχνά λάθη που κάνουν οι γονείς στη διατροφή των παιδιών.

«Άδειασε όλο το πιάτο σου»

Όταν τρώνε τα παιδιά σας τα παρατηρείτε καθόλου; Τρώνε επειδή όντως πεινάνε ή μήπως επειδή υπάρχει φαγητό στο πιάτο τους; Ιδιαίτερα προσεκτικοί να είστε όταν τρώτε έξω όπου οι μερίδες είναι τεράστιες και συνήθως προτρέπετε να παιδιά να φάνε όλο το φαγητό τους επειδή έχετε πληρώσει γι’ αυτό. «Δεν χρειάζεται να τα πιέζετε. Είναι καλό να αφήνουν λίγο φαγητό στο πιάτο τους επειδή έρχεται σε αρμονία με το σώμα τους και ξέρουν πότε έχουν χορτάσει» λέει ο διαιτολόγος Brown-Riggs.

«Τελείωνε!»

Μήπως οι γονείς σας σας έλεγαν να βιαστείτε στο πρωινό για να μην αργήσετε στο σχολείο και κάνετε το ίδιο στα παιδιά σας;

«Χρειάζονται 20 λεπτά για να καταλάβει ο εγκέφαλος ότι ο οργανισμός είναι πλήρης» λέει ο Riggs. Μην πιέζετε λοιπόν τα παιδιά σας να φάνε γρήγορα γιατί έτσι κι αλλιως χρειάζονται περισσότερο χρόνο από τους ενήλικες.

«Σήμερα σου αξίζει ένα γλυκάκι!»

Ποτέ μην χρησιμοποιείτε το φαγητό ως ανταμοιβή γιατί έτσι στέλνετε λάθος μηνύματα και προκαλείτε άθελά σας σύγχυση. Τρώμε δηλαδή επειδή ήμασταν καλοί σήμερα και μας αξίζει;

Αν λοιπόν θέλετε να ανταμείψετε το παιδάκι σας για την καλή συμπεριφορά που είχε τι θα λέγατε για μια ταινία στο σινεμά ή περισσότερο παιχνίδι; Έτσι σύντομα θα καταλάβει ότι το φαγητό είναι ανάγκη του οργανισμού και όχι επιβράβευση.

Πηγη


Πηγή