Τα 4 βασικά στάδια μιας σχέσης – Εσείς σε ποιο στάδιο είστε;

Κάθε σχέση είναι διαφορετική καθώς κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός. Παρόλα αυτά κάθε σχέση περνάει από συγκεκριμένα στάδια, τα οποία χαρακτηρίζονται από προκλήσεις που κάθε ζευγάρι πρέπει να αντιμετωπίσει.

Ποια είναι αυτά;

1o Στάδιο: Του έρωτα και του πάθους (6 μήνες με 1 χρόνο)

Σε αυτή τη φάση οι άνθρωποι συχνά παρασύρονται από ρομαντικά συναισθήματα, μερικές φορές πιστεύουν ότι έχουν βρει «το ένα» και κάνουν συναρπαστικό, παθιασμένο σεξ. Απολαύστε όλη τη χαρά που φέρνει αυτή η φάση – απλώς περιμένετε μέχρι την επόμενη φάση της σχέσης για να πάτε τα πράγματα στο επόμενο επίπεδο. Συνήθως, αυτή η περίοδος διαρκεί από έξι μήνες έως δύο χρόνια, αλλά συνήθως μειώνεται γύρω στο πρώτο έτος για τις περισσότερες σχέσεις.

2ο Στάδιο: Χτίζοντας γερές βάσεις (1-2 χρόνια)

Αυτό το στάδιο θέτει τα θεμέλια, από πολλές απόψεις, για το υπόλοιπο της σχέσης σας. Και αν ο σύντροφός σας δεν είναι πρόθυμος να κάνει τις συζητήσεις για την σχέση σας, αυτό θα μπορούσε να είναι ένα κρίσιμο σημείο. Πιστέψτε τους ανθρώπους όταν σας δείχνουν ποιοι είναι σε αυτή τη φάση και θυμηθείτε, αν χωρίσετε, δεν αποτύχατε σε αυτή τη σχέση. Είναι εξίσου επιτυχημένο να αφήνεις μια σχέση που δεν είναι για σένα, όσο και να παραμένεις σε μια σχέση.

3ο Στάδιο: Ανάπτυξη στην σχέση (2-3 χρόνια)

Αυτό το στάδιο της σχέσης είναι επίσης ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη, ωστόσο – και για πολλούς ανθρώπους, εξαρτάται από την αξιολόγηση του εάν ο τρόπος ζωής σας είναι συμβατός. Σε αυτό το σημείο, γνωρίζετε τα πάντα ο ένας για τον άλλον. Εάν ο τρόπος ζωής σας δεν ταιριάζει όσο αφορά την επικοινωνία ή την ανάπτυξη, τη μετέπειτα φροντίδα και οτιδήποτε είναι πιο σημαντικό για εσάς και τις βασικές σας πεποιθήσεις, είναι πιθανώς καλύτερο να χωρίσετε τους δρόμους σας.

4ο Στάδιο: Συντροφικότητα (3+ χρόνια)

Σε αυτό το στάδιο της σχέσης, πιθανότατα δεν θα υπάρξουν πολλές εκπλήξεις. Σίγουρα, υπάρχουν πάντα κάποιες εκπλήξεις γιατί όλοι είμαστε συνεχώς εξελισσόμενοι άνθρωποι. Αλλά υπάρχουν πολύ λιγότερα από όσα πιθανότατα βιώσατε στις πρώτες φάσεις μιας σχέσης. Αυτό το κομμάτι είναι αναζωογονητικό γιατί νιώθετε γνωστός και έχετε το προνόμιο να γνωρίζετε πραγματικά τον σύντροφό σας, είναι όμορφο και γλυκό ενώ είναι επίσης σχετικά προβλέψιμο, με παρήγορο τρόπο. Η σχέση πιθανότατα έχει αναπτύξει τη δική της γλώσσα για την πλοήγηση στον κόσμο μαζί.


Πηγή