ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η Εκτελεστική Επιτροπή – Η «προφητική» ομιλία Τσίπρα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα

Το 2018 ο Αλέξης Τσίπρας μιλάει στους βουλευτές του, καλεί το κόμμα του να μην αφήνει τίποτα κάτω από το χαλί. Πέντε χρόνια αργότερα μετά από απανωτές ήττες το κόμμα είναι ξανά σε κλίμα εσωστρέφειας με ένα σιωπητήριο στα περισσότερα στελέχη και μοιάζει με καζάνι που βράζει, όμως κάποιες, πολλές, δημόσιες τοποθετήσεις κορυφαίων θα δείξουν πως κάτω από το χαλί έχουν μαζευτεί πολλά.

Στο κάδρο η προσωπική επιλογή Α. Τσίπρα για Πόπη Τσαπανίδου

Στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα η Πόπη Τσαπανίδου, στην ΕΡΤ, στο debate, διακριτικά κάθισε ένα βήμα πίσω από τον Αρχηγό, προσωπική του επιλογή και προσωπικό της στοίχημα, η εμπλοκή στην πολιτική. Μετά τα δημοσιεύματα για παραίτηση της Πόπης Τσαπανίδου μετά από λίγη ώρα το κόμμα το διέψευσε.

«Κατηγορηματικά διαψεύδει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι υπάρχει θέμα παραίτησης της Πόπης Τσαπανίδου μετά την ήττα του κόμματος στις εκλογές. Όπως τονίζουν στο newsit.gr πηγές από την Κουμουνδούρου, η Πόπη Τσαπανίδου από την πρώτη στιγμή βρίσκεται στο γραφείο της και εργάζεται κανονικά».

Η «ΠΑΣΟΚογενής», Θεοδώρα Τζάκρη, θα αφήσει τις δικές της αιχμές.

«Το ζητούμενο, το αφήγημα, εσφαλμένη επικοινωνιακή καμπάνια».

Πυρά Βίτσα και άδειασμα από τον Ε. Αντώναρο

Την ίδια ώρα, ο Δημήτρης Βίτσας, εκτός Βουλής πλέον αλλά πρώτος επιλαχών, θα βάλει στο κάδρο τον Αλέξη Τσίπρα λίγες ώρες πριν την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή.

«Έχει ευθύνη. Έχει τον πρώτο λόγο αν θέλει να μείνει ή να φύγει».

Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο Ευάγγελος Αντώναρος είπε πως είχε δει το Βατερλώ να έρχεται.

Την ίδια ώρα, κριτική στους στρατηγούς του σογκούν Τσίπρα έριξε ο Νίκος Ξυδάκης. Τα βέλη πήραν και τους ψηφοφόρους.

Εξερράγη ξανά το ηφαίστειο της κόντρας Παπαδημούλη – Δούρου

Παράλληλα, οι δηλώσεις Παπαδημούλη ανοίγουν θέμα με κορυφαίους να αμφισβητούν την πρόταση πως ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να αξιοποιήσει περισσότερο κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Κάπως έτσι τα παλιά στρατόπεδα αναβιώνουν, με την κόντρα Παπαδημούλη – Δούρου να θυμίζει πως οι δυο τους έχουν παρελθόν και θα έχουν και μέλλον όπως φαίνεται, ποιος δεν θυμάται την κόντρα τους για την παρέλαση.

Δημήτρης Παπαδημούλης: Θερμή παράκληση προς συναρμόδιους. Οι εθνικές επέτειοι να εορτάζονται στο μέλλον, διαφορετικά. Με λιγότερα έξοδα κ χωρίς πολύ «ταρατατζούμ».

Ρένα Δούρου: Θερμή παράκληση προς τιτιβίζοντες. Τα πολιτικά ζητήματα δεν λύνονται με 140 χαρακτήρες. Άλλο η πολιτική άλλο η αυτοπροβολή.

Δημήτρης Παπαδημούλης: Με αφορμή τις αυριανές παρελάσεις, πρότεινα λιγότερα έξοδα κ υπερβολές. Εισέπραξα, αντί για αντίλογο, βολές επί «προσωπικού». Λυπάμαι πολύ.

Η κόντρα έμοιασε να έχει μείνει πίσω με την Ρένα Δούρου να τείνει χείρα φιλίας με μία δήλωση που αφορούσε ένα καυτό θέμα πολιτικής αντιπαράθεσης με την ΝΔ.

«Ο Παπαδημούλης δεν χρωστάει στην εφορία, δεν έκλεψε, δεν ξέπλυνε χρήματα σε offshore, δεν βρίσκεται το όνομά του σε τίποτα Panama Papers».

Το ηφαίστειο όμως που έμοιαζε ανενεργό, εξερράγη και πάλι.


Πηγή