ΣΥΡΙΖΑ: Σε ηλεκτρισμένο κλίμα η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής – Φουντώνει το κλίμα εσωστρέφειας στο κόμμα

Η θερμή υποδοχή του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στην ΚΕ και οι στιγμές που τα μέλη σηκώθηκαν όρθιοι επικροτώντας τις θέσεις και τη στάση του.

Οι λέξεις που χρησιμοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή δεν χάιδευαν αυτιά.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν μάσησε τα λόγια του μιλώντας για οδυνηρό σοκ, για το οποίο η ευθύνη «είναι πρωτίστως δική μου».

Εντόπισε τις αιτίες της συντριβής και επισήμανε θέτοντας όλους προ των ευθυνών τους ότι, ούτε η εικόνα του κόμματος «εξέπεμπε συνοχή, ευθύνη, συγκρότηση» με αναφορά σε «άστοχες δημόσιες τοποθετήσεις, ακόμα και τις τελευταίες ημέρες πριν από τις εκλογές, οι παλινωδίες, το έλλειμα υπευθυνότητας, ακόμα και αντίληψης πόσο καχύποπτο ήταν το εκλογικό σώμα απέναντί μας, πόσο ρευστό και ευμετάβλητο, μας κόστισαν πανάκριβα».

«Δεν κρύβομαι. Με ξέρετε. Ποτέ δεν κρύφτηκα, στη πολιτική μου διαδρομή. Στα δύσκολα δεν το έβαλα ποτέ στα πόδια. Ανέλαβα την ευθύνη. Και έδωσα τη μάχη. Έτσι θα κάνω και τώρα. Μετά από τρεις μέρες δύσκολες, θλίψης και αναστοχασμού, πιστεύω ότι ήρθε η ώρα στην ΚΕ με τον πιο επίσημο τρόπο να κηρύξουμε λήξη στο πένθος και να σημάνουμε συναγερμό μάχης. Αυτή είναι η ευθύνη μας σήμερα», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη τόνισε ότι «τα σχέδιά του είναι ολοφάνερα. Να κερδίσει όχι την αυτοδυναμία, αλλά την παντοδυναμία, που θα του επιτρέψει να προχωρήσει ακόμη και σε αλλαγές στο Σύνταγμα σε συντηρητική κατεύθυνση. Και αν του δοθεί η ευκαιρία να μην έχει καν αντίπαλο. Να ξεμπερδέψει με τον ΣΥΡΙΖΑ», που «είναι ο μόνος που μπορεί να τον εμποδίσει» και να υπερασπιστεί κρίσιμα κοινωνικά αγαθά και διεκδικήσεις.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε πως ήταν λάθος η επιμονή του ΣΥΡΙΖΑ στην απλή αναλογική και το «άπλωμα» στα άλλα κόμματα, ωστόσο απέδωσε ένα μερίδιο ευθύνης και στα άλλα κόμματα που δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του.

Στη συνέχεια της τοποθέτησής του ο κ. Τσίπρας περιέγραψε και τις αλλαγές που απαιτούνται στο κόμμα, θέση που επίσης χειροκροτήθηκε  από τα μέλη της ΚΕ.


Πηγή