ΣΥΡΙΖΑ: Ισχυρό προβάδισμα Κασσελάκη για τον δεύτερο γύρο των εκλογών

Στο πλευρό της Αχτσιόγλου Χαρίτσης και Ηλιόπουλος, με την έτερη διεκδικήτρια της προεδρίας να αλλάζει, να σηκώνει το γάντι και να κάνει λόγο για την ανάγκη σοβαρότητας.

Η επικράτηση του Κασσελάκη με 45,04% έναντι 36,21% της Αχτσιόγλου ανακατεύει την τράπουλα. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος συγκεντρώνει το 8,77%, ο Νίκος Παππάς το 8,7% και ο Στέφανος Τζουμάκας 1,29%.

Τον δεύτερο γύρο θα κρίνει η αποχή, το εάν θα δώσουν γραμμή οι τρεις που μένουν εκτός, αλλά και αν θα την ακολουθήσουν οι ψηφοφόροι και τέλος, το εάν θα πάνε να ψηφίσουν μέλη που δεν πήγαν στον πρώτο γύρο.

Ο Αλέξης Τσίπρας, που είδε το κόμμα να προσελκύει χιλιάδες νέα μέλη, κρατά προς το παρόν κλειστά τα χαρτιά του.

Στον δεύτερο γύρο της επόμενης Κυριακής δικαίωμα ψήφου θα έχουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που γράφτηκαν έως και χθες (17/9). Παράλληλα, παλιά μέλη που δεν άσκησαν στον πρώτο γύρο το εκλογικό τους δικαίωμα θα μπορούν να ψηφίσουν στον δεύτερο.

Υπενθυμίζεται ότι στις εσωκομματικές κάλπες της 17ης Σεπτεμβρίου ψήφισαν 146.635 άτομα, από τα οποία περίπου τα 40.000 είναι νέα μέλη. Κάτι που σημαίνει πως στα ταμεία μπήκαν 80.000€.

Ο viral πιτσαδόρος

Ο μεγάλος νικητής της Κυριακής Στέφανος Κασσελάκης ήταν από νωρίς στα γραφεία του στο κέντρο της Αθήνας στη Στουρνάρη με στενούς του συνεργάτες, αλλά και τον σύντροφο της ζωής του, Τάιλερ.

Viral έγινε ο ντελιβερας που είπε πως δεν ήξερε τον Κασσελάκη.

Τις πίτσες κατέβηκε να παραλάβει ο ίδιος, ενώ ο σύντροφος του, Τάιλερ, τον βοήθησε στην μεταφορά τους, ενώ οι δημοσιογράφοι άρπαξαν την ευκαιρία να τον ρωτήσουν τι ελληνικό φαγητό του αρέσει.

Στο γραφείο του θριαμβευτή για να παρακολουθήσουν μαζί του την εκλογική βραδιά βρέθηκαν οι Καφαντάρη και Κουρουμπλής.

Και τα Σφακιά θέλουν Κασσελάκη

Κάτι η κρητική καταγωγή, κάτι η δουλειά που κάνει ο ναύαρχος, ο Στέφανος Κασσελάκης σάρωσε και στα ξακουστά Σφακιά, με τον Κασσελάκη να τα παίρνει όλα και σε νούμερα να αρπάζει την… μπουκιά από το στόμα των συνυποψηφίων με το σαρωτικο 161 στους 170 ψηφίσαντες.

Ο γνωστός σκηνοθέτης Νίκος Σούλης που ήταν πίσω από τον Κασσελάκη σε όλα του τα βίντεο μίλησε για επανάσταση.

Ο σκηνοθέτης ήταν στο πλευρό του Κασσελάκη, όπως και ο πατέρας του νικητή, που έλαμπε από ευτυχία για την επιτυχία του γιου του την οποία χαρακτήρισε case study.

Τώρα όλη η προσοσχή στρέφεται στην επόμενη Κυριακή που η κάλπη βγάζει πρόεδρο.

Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις του Στράτου Φαναρά

Τα αποτελέσματα της κάλπης της Κυριακής επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις του Στράτου Φαναρά για το συντριπτικό προβάδισμα Κασσελάκη.

Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Metron Analysis τόνισε πως προεκλογικά η παράσταση νίκης έγερνε προς την Έφη Αχτσιόγλου, ωστόσο τα τελευταία δεδομένα δείχνουν πως η παράσταση νίκης έχει γυρίσει υπέρ του Στέφανου Κασσελάκη, το οποίο του δίνει ακόμα ένα πλεονέκτημα στην τελική ευθεία των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ.


Πηγή