Συνέντευξη με τον τραγουδιστή και γιατρό Χάρη Αγγελικό

Ο Καλλιτέχνης Χάρης Αγγελικός μας μιλάει για την δουλειά του, τις σπουδές του στην ιατρική, και τα σχεδιά του στον χώρο του τραγουδιού..

Χάρη, πότε και πώς άρχισε η ενασχόλησή σου με τη μουσική;

Καλησπέρα κι ευχαριστώ για την πρόσκληση.
Μικρός παρατήρησα ότι το τραγούδι και η μουσική έχει ένα ψυχοκινητικό χαρακτηριστικό. Και όταν ένα μικρό παιδί ακούει πολύ μουσική ενώ είναι Tabula rasa ανοίγουν μονοπάτια μέσα του σε κάθε καινούριο άκουσμα.

Γιατί επέλεξες να ασχοληθείς με το λαϊκό είδος μουσικής;

Εγώ είμαι Έλληνας γόνος μια βαθειάς ριζωμένη στην θρησκεία και παράδοση οικογενεια δεν θα μπορούσα να γίνω κάτι άλλο με το σταυρό στο χέρι ή και στο τσαντάκι έχω πάντα ένα μεγάλο σταυρό 10 εκ.
Αφού δεν έγινα δημοτικός πήγα λίγο πιο δεξιά και έγινα ροκ δηλαδή λαϊκός (γέλια).

Το Πανιά στον Ουρανό είναι πιο ροκ. Σ’ αρέσει να πειραματίζεσαι και με άλλα είδη;

Δεν δέχομαι τον όρο πειραματίζομαι ,θα έλεγα δοκιμάζω, η μουσική δεν είναι νεκρόπολη η μουσική είναι πλέον ένας ζωντανός ψηφιακός οργανισμός που πρέπει να ξέρεις πως να αλληλεπιδράς μαζί της για τι θα σε καταβροχθήσει. Ασχολούμε με ελαφρύ παραδοσιακό, σμυρναικο ρεμπέτικο,και κλασικό λαϊκό τραγούδι, ακόμα και ροκ λέω αν αρέσω στους άλλους και σε εμένα να προμπλεμ

Τι γνώμη έχεις για τις ταμπέλες στη μουσική;

Η ελληνική μουσική είναι μια .έχω ακούσει και από εντεχνους μπαρούφες και από κλασικούς φαλτσάρες, και από σκυλαδες γαβγίσματα.
Η μουσική είναι ένας μικρόκοσμος ένας λάθος μαέστρος στην λάθος ορχήστρα θα καταστρέψει το προγρσμα, και για να δείξουμε ότι η δουλειά είναι με προσοχή και πληρει τα στάνταρτ κολαμε τίτλους έντεχνο κλπ για να μειώσουν κάποιο τις ανασφάλειες του και να αποδυναμωσουν το ελληνικό τραγούδι με το διέρει και βασίλευε, για να διαιρείται και η νύχτα και να είναι όλα η εδώ θα πας και θα ακούσεις αυτά η εκεί και θα ακούσεις τα άλλα. Με τόσους τίτλους στο τέλος θα αφουγκραζομαστε τίτλους απο άτομα μουσικά επικίνδυνα.

Μίλησέ μας για την ηχογράφηση του Πανιά στον Ουρανό.

Πήγα στο στούντιο κρύος το είπα 4 φορές και το περάσαμε αυτά. Δύσκολο κομμάτι είναι επίσης το αν ήταν λίγο το οποίο κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στο youtube.και είναι δική μου δημιουργία σε ενορχήστρωση Αποστόλη Μαλλιά.

Πώς αποφάσισες να φύγεις από την Άρτα και να έρθεις στην Αθήνα;

Δεν είμαι μόνιμα εκεί πηγαινοέρχομαι, δεν ξέρω που θα με πάει η δουλειά, έχω και πρόβλημα με τις φωνητικές χορδες οπότε δεν τρελαίνομαι που δεν εμφανίζομαι. Έχω ζήσει τρομερές μουσικές στιγμές και μόνος μου με μια κιθάρα και να πιάνω άριστα σε ολα

Γράφεις τη μουσική και τους στίχους ο ίδιος στα τραγούδια σου;

Να αυτό είναι δική μου δουλειά μπορεί ο καθένας στη δισκογραφία να επέμβει να διορθώσει αν έχει δίκιο είμαι ανοιχτός να διορθώσω οτιδήποτε βλέπω στρεβλά

Έχεις γράψει μουσική για άλλους καλλιτέχνες ή τραγουδιστές;

Πριν 25 χρόνια όταν γύριζα σε εταιρείες με τα τραγούδια μου μου τα ζήτησαν για άλλους που ήταν είδη γνωστοί, ήμουν ανώριμός και τα κράτησα για εμένα και αφού είδα ότι ήθελα και πολλά λεφτά να κάνω άλμπουμ τα παράτησα και έκανα περίπου 12 χρόνια ιατρική που είναι και το επάγγελμα για το οποίο σπούδασα. Εργάστηκα στην Γερμανία περίπου 9 χρόνια χειρουργός.

Έχεις φιλίες στον χώρο της μουσικής;

Πολύ λίγες μόνο τους συνεργάτες μου

Με ποιον θα συνεργαζόσουν σε μια επόμενη δουλειά σου;

Λόγω του πολέμου αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να πω ούτε να επιλέξω μπορώ όμως διότι ποιος είμαι εγώ να επιλέξω με ποιον θα τραγουδισω.
Σέβομαι πάρα πολύ τον Βασίλη Καρρά μου θυμίζει τον συγχωρεμένο τον πατέρα μου

Ετοιμάζεις κάτι καινούριο;

Τώρα κυκλοφορεί και το αν ηταν λιγο μέχρι το καλοκαίρι θα έχω αλλά 2 τραγούδια έτοιμα.
Θα δείξει αν με θέλει ο κόσμος.

Έχεις μετανιώσει για κάποια επιλογή σου;

Μετάνιωσα που στα πιο παραγωγικά χρόνια της ζωής μου έφυγα στο εξωτερικό για να βιοποριστώ και άφησα την ψυχή μου εδώ. Πέρασαν 15 χρόνια να ξαναπιάσω σοβαρά μουσικό όργανο στα χέρια.
Ξέρω ότι είμαι καημένος μέσα μου πλέον να μην περιμένουν και πολλά οι φίλοι ακροατές,έχω κουραστεί δεν το έχω και τόσο όπως παλιά.

Σε ευχαριστούμε πολύ για τη συνέντευξη. Κλείσε όπως θες εσύ.

Εύχομαι να μην γίνει 4ο εμβόλιο, εύχομαι να τελειωσει ο πόλεμος και ο καθένας ΜΑΣ να γυρίσει στην κανονικοτητα του πριν βγούμε στο σεργιάνι ψωνίζοντας αλεύρι.
Ευτυχία και υγεία και λεφτά για όλο τον κόσμο εύχομαι


Πηγή