Συνέντευξη με την Στέλλα Σαμαρά – Μια βιογραφική αναδρομή από το παρελθόν στο παρόν!!

Η Στέλλα Σαμαρά στο agrinio24.gr. Μας μιλάει για την πορεία της στη μουσική, το νέο της τραγούδι και τα κελλιτεχνικά σχέδιά της.

Παρατηρούμε ένα πλούσιο βιογραφικό, με ένα αξιέπαινο καλλιτεχνικό έργο. Θα θέλαμε να μας περιγράψετε την καλλιτεχνική σας πορεία και να κάνετε μια βιογραφική αναδρομή από το παρελθόν στο παρόν.

Ευχαριστώ πάρα πολύ για τα όμορφα λόγια! Ουσιαστικά, ξεκίνησα να προσπαθώ το 2013 με τη βοήθεια των δράσεων της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών. Από εκεί και πέρα, ξεκίνησε ένα ατελείωτο τρέξιμο με πολλά σκαμπανεβάσματα και δυσκολίες, ώσπου το 2018 βρέθηκα στη Heaven όπου και συνεχίζω να είμαι.

Ποιο ήταν το ερέθισμα για να ακολουθήσετε το τραγούδι;

Πραγματικά, δεν ξέρω… Νομίζω πως έτυχε. Ακόμα και τώρα σκέφτομαι πως ο στόχος μου ήταν να δώσω τα τραγούδια μου σε άλλους και όχι να τα πω.

Ποια ήταν η πρώτη σας επαφή, πότε και πώς προέκυψε;

Η πρώτη μου επαφή επαγγελματικά, ήταν στη Στέγη Γραμμάτων, στα 19 μου. Είπα ψέματα και πήγα στην Αθήνα στα κρυφά. Πέρασαν αρκετά χρόνια για να εγκατασταθώ εκεί. Υπό κανονικές συνθήκες, ποτέ δε μπορούσα να πω ψέματα σε κανέναν. Είχα φτάσει όμως σε σημείο που είχα προσπαθήσει τα πάντα πλέον. Δε μου είχαν μείνει άλλες εναλλακτικές.

Θα μπορούσε κάτι να αντικαταστήσει τη μουσική στη ζωή σας;

Δεν υπάρχει λόγος νομίζω… Ασχολούμαι παράλληλα με διάφορα πράγματα. Δε χρειάζεται όμως να κάνεις κάτι μόνο επαγγελματικά για να το έχεις στη ζωή σου. Και να μην υπάρχει ως δουλειά, εγώ έτσι έμαθα να ζω ούτως ή άλλως.

Τι αποτελεί έμπνευση για εσάς; Έχετε κάποιους καλλιτέχνες που σας επηρεάζουν περισσότερο;

Όταν υπάρχει ψυχή, τότε όλα υπάρχουν. Το βασικότερο παράδειγμα στη ζωή μου είναι ο Κραουνάκης. Αυτόν τον άνθρωπο θέλω και να τον βλέπω και να τον ακούω. Στην Ε’ δημοτικού, έχοντας βαρεθεί να παίζω κλασικά κομμάτια στην κιθάρα, είπα στον δάσκαλό μου ότι θέλω να μου μάθει συγχορδίες για να παίζω ένα τραγούδι. Όταν με ρώτησε ποιο, του είπα το “Αυτή η νύχτα μένει”. Δεν περίμενε ο άνθρωπος από μικρό παιδί τέτοια απάντηση, για χρόνια το έλεγε.

Υπήρξε κάτι που σας στιγμάτισε σε κάποιο τραγούδι που έχετε ερμηνεύσει;

Αυτό που θυμάμαι πάντα για να παίρνω δύναμη, είναι ένα τηλεφώνημα του Μάνου Ελευθερίου, στο οποίο μου είπε «Έχω κάτι στίχους στο συρτάρι πολλά χρόνια, που τους αφήσαμε τότε με τον Θεοδωράκη, γιατί ήθελαν επαναστατικά τραγούδια. Θα σου τους στείλω.»! Έτσι απλά… Μου τους έστειλε, έβαλα μουσική και ήταν το πρώτο τραγούδι που κυκλοφόρησα το “Της ζωής μου το χρυσάφι”.

«Το μέσα». Το νέο σας τραγούδι. Τι έχετε να μας πείτε για αυτό;

«Το μέσα», είναι ένα τραγούδι σε δικούς μου στίχους και μουσική. Δημιουργήθηκε με τη βοήθεια των δύο αγαπημένων μου συνεργατών, του Νίκου Γύρα στην ενορχήστρωση και του Βαγγέλη Καραπέτρου στη μίξη και το mastering. Αυτοί οι άνθρωποι παίζουν το σημαντικότερο ρόλο σε κάθε τραγούδι μου. Άμα δεν τους είχα, δε θα τα κατάφερνα.μαρ

Θα θέλατε να μας πείτε αν υπάρχουν κάποια καλλιτεχνικά σχέδια για την καλοκαιρινή σεζόν;

Νομίζω πως το καλοκαίρι θα κάνω μόνο στουντιακή δουλειά. Προς το παρόν δε θέλω κάτι άλλο, γιατί αισθάνομαι πως δε βρίσκομαι σε κατάσταση που να μπορώ να το υποστηρίξω.


Πηγή