Συνάντηση Μητσοτάκη με επίτροπο Ενέργειας: Επί τάπητος το ευρωπαϊκό αντίδοτο στην ενεργειακή κρίση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχεται στο Μέγαρο Μαξίμου την Κάντρι Σίμσον, αρμόδια Επίτροπο για την Ενέργεια, τη στιγμή που η Κομισιόν επεξεργάζεται την κατεύθυνση που θα επιλέξει για την ευρωπαϊκή οικονομία, η οποία λόγω της ενεργειακής κρίσης έχει οδηγηθεί σε ένα από κρισιμότερα σταυροδρόμια των τελευταίων δεκαετιών.

Αναπόδραστα η ευρωπαϊκή απάντηση στο μείζον ζήτημα που ταλανίζει τους εθνικούς προϋπολογισμούς και μεγεθύνει τις αβεβαιότητες για την πορεία εκτέλεσής τους, τίθεται στο επίκεντρο των συνομιλιών του πρωθυπουργού με την κ. Σίμσον. Από την αφετηρία άλλωστε, της – εν εξελίξει- διαβούλευσης των «27», η Αθήνα έχει ρίξει το «σπόρο» για την ευρωπαϊκή λύση η οποία θα ενισχύσει τις εθνικές γραμμές άμυνας απέναντι στην επιθετική τροχιά που διαγράφει το ενεργειακό ζήτημα.

«Καμία παγκόσμια πυρκαγιά αυτής της έκτασης δεν μπορεί να σβήσει, μόνο με εθνικά μέσα», ήταν το καμπανάκι της υπενθύμισης προς τις Βρυξέλλες, που έκρουσε για ακόμη μια φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός έδειξε από την Κοζάνη τις ελληνικές συντεταγμένες της διεξόδου από την ενεργειακή κρίση, όπως αυτές αντανακλώνται στο σχέδιο των 6 σημείων που έχει μπει στο τραπέζι της τελευταίας Συνόδου Κορυφής.


cnn.gr