Σύλλογος Ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας: Η δύναμη της θετικής σκέψης και της συναπόφασης

Ημερίδα με θέμα «Ενδυνάμωση και προσέγγιση των ασθενών στη λήψη αποφάσεων για την επιλογή θεραπείας», οργάνωσε ο Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Αττικής (ΣΑμΣΚΠ), στις 19 Νοεμβρίου.

Την έναρξη της ημερίδας έκανε η Πρόεδρος του ΣΑμΣΚΠ, κυρία Βάσω Μαράκα, η οποία καλοσώρισε στην πρώτη Ενημερωτική Ημερίδα του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας μετά εποχής covid τα μέλη και τους επιστήμονες υγείας. Ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Ελληνικού-Αργυρούπολης κ. Ιωάννη Κωνσταντάτο και τον Δημοτικό Σύμβουλο Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής κ. Κωνσταντίνο Μηνόπουλο για την παροχή αιγίδας του Δήμου στην Ημερίδα.

Στον χαιρετισμό της έκανε λόγο για το πόσο επιτακτική είναι η ανάγκη πλέον οι ασθενείς να καταστούν συνοδηγοί στο όχημα της υγείας τους. Επεσήμανε ότι η πρόοδος της επιστήμης έχει συμβάλει σημαντικά στη παράταση της διάρκειας ζωής, πολλαπλές θεραπευτικές επιλογές είναι πλέον διαθέσιμες με θαυμάσια αποτελέσματα και κρίνεται σκόπιμο να γίνει μια εισαγωγή και επεξήγηση όλων αυτών των δυσνόητων αλλά ταυτόχρονα σημαντικών ορολογιών.


cnn.gr