Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας σε όλη την Ελλάδα για την τραγωδία στα Τέμπη

Λάρισα

Εκτός από την Αθήνα συγκεντρώσεις για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη πραγματοποιούνται και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας στο πλαίσια της 24ωρης απεργίας ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Το συλλαλητήριο της Λάρισας ξεκίνησε το μεσημέρι από την κεντρική πλατεία της Λάρισας, με κατεύθυνση τον σταθμό του ΟΣΕ.

Η πόλη της Λάρισας ζητά να αποδοθεί δικαιοσύνη, ασφαλή μεταφορικά μέσα και να μην υπάρξουν άλλα θύματα στις σιδηροδρομικές γραμμές. Ανάμεσα στους συμμετέχοντες είναι καο πολλά νεαρά άτομα.

Αύριο το πρωί, ενώπιον του ανακριτή θα βρεθούν ο επιθεωρητής του ΟΣΕ και οι δύο σταθμάρχες.

Πάτρα

Νωρίτερα στην Πάτρα επικράτησε ένταση. Σύμφωνα με πληροφορίες oμάδα κουκουλοφόρων με μαύρα ρούχα και κοντάρια προκάλεσαν μικροεπεισόδια με τις αστυνομικές δυνάμεις στο ύψος του ΟΣΕ, στην Τριών Συμμάχων.

Πιο συγκεκριμένα πέταξαν πέτρες στους αστυνομικούς και οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων. Στη συνέχεια οι αντιεξουσιαστές έριξαν μπογιές στο Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας.

Σύνταγμα – Σταδίου

Οι κεντρικοί δρόμοι όχι μόνο της Αθήνας αλλά και όλων των μεγάλων πόλεων της χώρας έχουν πλημμυρίσει από πολίτες που διαδηλώνουν για τα αυτονόητα.

ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, εργατικά σωματεία φοιτητές μαθητές έχουν κλείσει το κέντρο της Αθήνας, ενώ έχουν παραλύσει όλες οι συγκοινωνίες: Μετρό, λεωφορεία, τρόλεϊ και πλοία.

Το κάλεσμα για την πορεία στην Αθήνα ήταν για τις 11:00 το πρωί. Ήδη ο οδός Σταδίου έχει πλημμυρίσει από κόσμο, με τους πολίτες να διαμαρτύρονται για τις τεράστιες ελλείψεις του ΟΣΕ που οδήγησαν στο πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών.

Η πορεία κατευθύνεται προς την Βουλή μέχρι στιγμής είναι ειρηνική, ενώ η παρουσία της αστυνομίας είναι ισχυρή στην καρδιά της πόλης.


Πηγή