Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Στο πειθαρχικό θα παραπέμπονται δικηγόροι που δεν τηρούν τον κώδικα δεοντολογίας

Να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή και συμπεριφορά που αρμόζει στο δικηγορικό λειτούργημα, κάλεσε ο Τρύφων Τσάτσαρος, όλους τους δικηγόρους που ασχολούνται με το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, με αφορμή δηλώσεις που έγιναν κυρίως σε τηλεοπτικούς σταθμούς.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας καταδίκασε τις συμπεριφορές μελών του, που παραβιάζουν τον Κώδικα Δεοντολογίας Δικηγόρων, ενώ δήλωσε ότι ενέργειες που καταστρατηγούν την άσκηση του δικηγορικού λειτουργήματος θα παραπέμπονται στα αρμόδια όργανα.

“Η Ελλάδα εδώ και πολλές ημέρες ζει μια ανείπωτη τραγωδία. Είναι από τις περιπτώσεις που τα λόγια πραγματικά δε μπορούν να αποτυπώσουν το μέγεθος της τραγωδίας. Όλοι μας βιώνουμε με οδύνη και θλίψη την τραγική απώλεια συνανθρώπων μας, κυρίως νέων. Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι καλά όλοι μας να δείχνουμε μια αυτοσυγκράτηση, μεταξύ αυτών και εμείς οι δικηγόροι”, τόνισε.

“Όπως ξέρετε, έχει τεθεί ένα θέμα σχετικά με συμπεριφορές που υπέδειξαν δικηγόροι στα πλαίσια των τηλεοπτικών παρουσιών τους αυτές τις ημέρες. Τα όργανα, τόσο σε επίπεδο Ολομέλειας, όσο και σε επίπεδο Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, έχουν δράσει με τον τρόπο που έπρεπε”, είπε.

Ο κ. Τσάτσαρος κάλεσε όλους τους δικηγόρους να κινούνται και να τηρούν τον κώδικα περί δικηγόρων και τον κώδικα δεοντολογίας. “Είναι γνωστό ότι ο δικηγόρος πρέπει να αθρωνει με ευπρέπεια λόγο και φυσικά να σέβεται τις ιδιαίτερες συνθήκες που ισχύουν κάθε φορά. Στην προκειμένη περίπτωση, οι συνθήκες θλίψης και οδύνης που βιώνουμε επιβάλουν ένα συγκεκριμένο πλαίσιο συμπεριφοράς και των δικηγόρων. Οποιος δε το σκέφτεται αυτό θα υποστεί τις αντίστοιχες κυρώσεις”, υπογράμμισε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας.

protothema.gr


agrinio24.gr