Συγκλονίζουν οι ιστορίες των θυμάτων της εθνικής τραγωδίας στα Τέμπη

Το τελευταίο αντίο στους φοιτητές από την Κύπρο

Ο ιερέας που τελεί την νεκρώσιμο ακολουθία για τον 23χρονο Κυπριανό είναι ο ίδιος ο πατέρας του. Ο πατήρ Χριστόδουλος που σήμερα κηδεύει τον γιο του.

Στις 27 Αυγούστου θα παντρευόταν την αγαπημένη του, άλλωστε στους αστυνομικούς που έψαχναν για το σπλάχνο του είχε πει ότι φορούσε βέρα.

Επέστεφε με την αρραβωνιαστικιά του από την Άνδρο. Είχαν πάρει μαζί και στέφανα για να τα ευλογήσουν στην Αγία Μαρίνα, πράγμα που έκαναν.

«Ο χειρότερος εφιάλτης της ζωής μου, γιατί έχω έξι παιδιά, ήταν να χάσω παιδί. Κι όμως τώρα το βιώνω. Κακία δεν μπορώ να ακούω αυτό το κυνηγητό που γίνεται. Είμαστε όλοι άνθρωποι, όλοι μπορεί να κάνουμε λάθη. Ας τους συγχωρήσουμε. Εγώ εκείνο βρήκα μέσα μου στήριγμα. Ότι βοηθάω και τον εαυτό μου και την ψυχή του Κυπριανού», δήλωσε ο πατήρ Χριστόδουλος, πατέρας του Κυπριανού.

Ο ψάλτης με την αγγελική φωνή είναι ο ίδιος ο Κυπριανός. Ο 23χρονος φοιτητής Νομικής που θα επέστρεφε στη Θεσσαλονίκη για να ολοκληρώσει τις σπουδές του και ύστερα να επιστρέψει στην Κύπρο για τις προετοιμασίες του γάμου του, δεν πρόλαβε.

«Δεν μπορεί να σε παρηγορήσει άνθρωπος, ούτε τα φάρμακα, ούτε οι ψυχολόγοι, ούτε τα λόγια των ανθρώπων. Όταν εκνευρίστηκα κάποια στιγμή για τα λάθη, ένιωσα μέσα μου ότι προδίδω τον Κυπριανό. Γιατί εάν εγώ τώρα είχα κάτι με τον γιο μου και έφυγε ‘έτσι ξαφνικά, δεν θα μπορούσα να ησυχάσω. Καλή Ανάσταση. Αυτό θα του έλεγα,. Αυτός ήταν πολύ ακριβής στη συνείδησή του. Δεν άφηνε στη συνείδησή του κρατούμενα ο Κυπριανός. Από μωρό ήταν έτσι», είπε ο πατήρ Χριστόδουλος.

Με λευκές μπλούζες, επιθυμία της οικογένειας, και το μήνυμα «ο ουρανός έγινε πλουσιότερος και η γη φτωχότερη» τον αποχαιρέτησαν φίλοι και συγγενείς.

Η Κύπρος αποχαιρετά και την Αναστασία

Λίγο πιο μακριά, στην Πάφο τελέστηκε η νεκρώσιμος ακολουθία και της Αναστασίας Αδαμίδου. Ήταν μόλις 24 ετών.

Η Αναστασία ήταν πτυχιούχος οδοντίατρος. Έκανε το μεταπτυχιακό της στη Θεσσαλονίκη αλλά την μοιραία εκείνη μέρα είχε ταξιδέψει μέχρι την Αθήνα για ορκωμοσία μιας καλής της φίλης.

«Σήμερα θα έπρεπε να ήμασταν μαζί όπως κάθε Σαββατοκύριακο από τον Σεπτέμβριο μέχρι τώρα αλλά είμαι μόνος μου πλέον στην πόλη μας, τη Θεσσαλονίκη που τόσο αγαπούσες. Πήγαμε τόσα ταξίδια και στο σημαντικότερο δε με πήρες μαζι σου, με άφησες μόνο μου και δεν ξέρω τι να κάνω με αυτό», ανέφερε ο σύντροφος της Αναστασίας Αδαμίδου.

Οι συμφοιτήτριες της την αποχαιρέτησαν με αυτό το βίντεο από τα μαθήματα και τις βόλτες που έκαναν μαζί.

«Είχα τις ελπίδες μου. Μου τις έσβησαν»

«Του έστειλα μετά στις 12.00 αν έφτασε. Στη μία «Δημήτρη ανησυχώ, που είσαι;». Τίποτα, δεν έχει διαβάσει τίποτα, δεν έχει δει τίποτα και ούτε θα το κάνει. Δεν θα το κάνει» περιγράφει η Καλλιόπη, σύντροφος του Δημήτρη Ασλανίδη.

Η τελευταία φορά που είδε τον αγαπημένο της ήταν στον σταθμό του τραίνου πριν επιβιβαστεί. Ήταν στο βαγόνι Β2 θέση 11 θα πει και δεν θα μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυα της.

Και συνεχίζει η σύντροφος του Δημήτρη Ασλανίδη: «Ήξερα σε ποιο βαγόνι ήταν. Ήμουν η μόνη που ήξερε. Όλοι ρωτούσαν εμένα, μου έστελναν οι φίλοι του. Είχα πολλές ελπίδες, η αλήθεια είναι ότι το βαγόνι του ήταν διαλυμένο γιατί δεν το έβλεπα.  Αλλά είχα πολλές ελπίδες γιατί ήταν πολύ δραστήριος, έπαιζε ποδόσφαιρο, του άρεσε το κολύμπι, είχε αντοχές σαν άνθρωπος. Είχα ελπίδες, μου τις έσβησαν».

Ο Δημήτρης φαρμακοποιός στο επάγγελμα είχε κατέβει στην Αθήνα για να γνωρίσει τους γονείς της Καλλιόπης. Πού να φανταστεί ο κύριος Κώστας ότι αυτές θα ήταν οι τελευταίες φωτογραφίες που θα τραβήξουν μαζί.

Ο κ. Κώστας, πεθερός του Δημήτρη Ασλανίδη σημειώνει: «Είχε έρθει να μας γνωρίσει. Έβλεπα πόσο λάτρευε την κόρη μου».

«Είχαμε περάσει πάρα πολύ όμορφα, η αλήθεια είναι, τους είχε γνωρίσει από το Σάββατο. Τον συμπάθησαν πάρα πολύ οι γονείς μου, τον καλέσανε την Κυριακή για φαγητό», αναφέρει η σύντροφος του Δημήτρη Ασλανίδη.

Είναι η τελευταία φωτογραφία που τράβηξε η Καλλιόπη τον Δημήτρη μαζί με τον πατέρα της, λίγα λεπτά πριν επιβιβαστεί στο τραίνο του θανάτου.

«Καθίσαμε, αγκαλιαστήκαμε. Βγάλαμε δύο φωτογραφίες. Πού να φανταστούμε… ότι ήταν η τελευταία αγκαλιά», είπε ο πεθερός του Δημήτρη Ασλανίδη.

Την Τετάρτη θα γίνει η κηδεία του 29χρονου στο χωριό του στη Δράμα.


Πηγή