Συγκλονίζει συγγενής της Ελληνίδας διερμηνέα που σκοτώθηκε στην Λιβύη: «Μία εβδομάδα μετά τον γάμο της πήρε το αεροπλάνο και πήγε εκεί»

Όπως ανέφερε η συγγενής των δύο αδικοχαμένων διερμηνέων, Αγγέλας και Φίλιππου, η 33χρονη μία εβδομάδα μετά τον γάμο της πήγε στην Λιβύη ως μέρος της ελληνικής αποστολής.

«Ποια κοπέλα θα σηκωνόταν να πάει μετά τον γάμο της εκεί; Ποιος άνθρωπος μία εβδομάδα μετά τον γάμο του θα τα άφηνε όλα και να πάει στη Λιβύη να βοηθήσει; Την προηγούμενη Κυριακή είμασταν στον γάμο, μετά το πάρτι της και τώρα… Όλο αυτό που ζούμε είναι σαν ταινία, δεν μπορούμε να το σκεφτούμε», είπε.

«Ήταν πολύ δραστήριο κορίτσι. Είχε σπουδάσει οικονομικά και διοίκηση επιχειρήσεων. Μιλούσε 4 γλώσσες, μιλούσε πολύ καλά αραβικά, γιατί όταν ήταν παιδί της άρεσε να παίζει με τα παιδιά στη γειτονιά και μιλούσε απ’ όλους καλύτερα αραβικά. Ήταν πολύ δεμένη με τη χώρα».

Ο 34χρονος αδερφός της, Φίλιππος, είχε δουλέψει σε πολλές χώρες, μεταξύ αυτών και η Μέση Ανατολή, ενώ τα τελευταία χρόνια βοηθούσε στην ανασυγκρότηση της Λιβύης.

«Πάντα ήταν ο μεγάλος αδερφός. Την προστάτευε, ήθελε να είναι μαζί και πήγαν μαζί, έφυγαν μαζί», είπε συγκινημένη.

«Ήταν ένα κορίτσι που λάτρευε τα άλογα. Ήταν η αμαζόνα μας, ήταν ανεξάρτητη από παιδί, δεν φοβόταν τίποτα», συμπλήρωσε.


Πηγή