Στόλτενμπεργκ: Αυξάνεται ο κίνδυνος κλιμάκωσης πέραν της Ουκρανίας

Για έναν πόλεμο που μπορεί να παραταθεί επί εβδομάδες, μήνες, ακόμη και χρόνια, με κίνδυνο κλιμάκωσης και εκτός των συνόρων της Ουκρανίας, μιλά ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, τονίζοντας ότι ακριβώς σε αυτό τον κίνδυνο εστιάζει η Συμμαχία -να αποφύγει μία ανάλογη κλιμάκωση. Την ίδια στιγμή, οι υπουργοί Εξωτερικών της G7 καταδικάζουν τις «θηριωδίες που διαπράχθηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις» στην Μπούτσα, ενώ ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, διαμηνύει ότι τίποτα δεν θα εμποδίσει την αποστολή όπλων στην Ουκρανία.

«Οι Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ συμφώνησαν να ενισχύσουν την υποστήριξή τους στην Ουκρανία», δήλωσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ σήμερα, Πέμπτη, στις Βρυξέλλες.

Στη σύνοδο του ΝΑΤΟ παρέστη ο επικεφαλής διπλωματίας της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, ζητώντας περισσότερα όπλα για το Κίεβο «τώρα γιατί μετά θα είναι αργά», και πλήρες ενεργειακό εμπάργκο στη Ρωσία.


cnn.gr