Στο "τραπέζι" η μείωση του ΦΠΑ στο 6% σε βασικά είδη διατροφής

Στο τραπέζι του υπουργείου Οικονομικών βρίσκεται η μείωση ΦΠΑ στο 6% σε βασικά διατροφικά είδη.

“Εξ όσων γνωρίζω εξετάζεται η μείωση ΦΠΑ στο 6% σε βασικά διατροφικά είδη”, τόνισε με έμφαση ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. “Όλη η κυβέρνηση λειτουργεί σε ένα σώμα. Η μείωση ΦΠΑ σε κάποια βασικά είδη διατροφής υπάρχει στο τραπέζι”.

Σε ερώτηση σχετικά με το πόσα προϊόντα αφορά αυτό, ο ίδιος σημείωσε: “Αυτά δεν θα τα πω εγώ, διότι είναι αποφάσεις του οικονομικού επιτελείου. Λέω όμως ότι το σενάριο της μειώσεως του ΦΠΑ σε κάποια βασικά διατροφικά είδη εξετάζεται από το υπουργείο Οικονομικών. Το εάν θα γίνει ή όχι και το πότε, αυτό είναι απόφαση του οικονομικού επιτελείου που πρέπει να λάβει υπόψιν του και άλλους παράγοντες”, πρόσθεσε.

“Θα σας πω μια γενική Αρχή: δεν μπορούμε κάθε εβδομάδα να ανακοινώνουμε καινούργια μέτρα γιατί τότε θα χάσουμε τον έλεγχο. Τώρα έχουμε ψηφίσει κάποια μέτρα. Θα πρέπει να δώσουμε ένα μήνα περιθώριο να εφαρμοστούν τα μέτρα αυτά. Θα μετρήσουμε ξανά και τη δημοσιονομική τους επίπτωση και πώς πηγαίνει η οικονομία και πώς πηγαίνει ο πληθωρισμός”, ανέφερε μεταξύ άλλων .

Επίσης ρωτήθηκε για πόσο χρονικό διάστημα θα διαρκέσει αυτή η μείωση του ΦΠΑ. “Απ’ ότι φαίνεται η κρίση στην Ουκρανία κρατάει”, απάντησε και τόνισε ότι “πρέπει η κυβέρνηση και εμείς να χειριστούμε όλη αυτή την κρίση με την τακτική ενός μαραθωνοδρόμου και ενός αγώνα 100 μέτρα “.

enikonomia.gr


Πηγή