Στο Λονδίνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Την Τρίτη η συνάντηση με τον Στάρμερ

“Τώρα είμαστε σε θέση να αναπληρώσουμε το χαμένο έδαφος και να γίνουμε πραγματικά σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα” τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Επενδυτικό Συνέδριο της Morgan Stanley και του Χρηματιστηρίου Αθηνών στο Λονδίνο περιγράφοντας το όραμά του για την Ελλάδα με το παράδειγμα του Μετρό της Θεσσαλονίκης.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως προτεραιότητα είναι η διασφάλιση της δημοσιονομικής σταθερότητας, οι επενδύσεις και η αξιοποίηση της τεχνολογίας, ενώ εξήγησε ότι υπάρχει οροφή δαπανών, εστίασε στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και είπε πως δεν υπάρχει στα σχέδια έκτακτος φόρος των τραπεζών.

«Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να χρησιμοποιήσουμε διαρθρωτικές αλλαγές στο σκέλος της είσπραξης εσόδων, ώστε να μειώσουμε τους φόρους. Επομένως αν συνεχίσουμε – και θα συνεχίσουμε – να αντιμετωπίζουμε την φοροδιαφυγή, αυτό είναι μια διαρθρωτική αλλαγή. Δεν πρόκειται για έναν εφάπαξ φόρο».

Στη συνάντηση με τον Βρετανό Πρωθυπουργό, Κιρ Στάρμερ αναμένεται να είναι στην ατζέντα και το ζήτημα των γλυπτών του Παρθενώνα με την κυβέρνηση να αισιοδοξεί αποκλείοντας υποχώρηση στο θέμα της κυριότητας.

«Όχι, δεν πρόκειται να απεμπολήσουμε κανένα δικαίωμά μας και να υποχωρήσουμε στο πλαίσιο της διεκδίκησης, ειδικά ως προς το θέμα της κυριότητας», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Στην κυβέρνηση υπάρχει αισιοδοξία ότι οι προσπάθειες κάποια στιγμή θα ευοδωθούν.

Πώς σχολιάζει στο MEGA το βρετανικό πρωθυπουργικό γραφείο το ζήτημα επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα

Όπως ανέφερε ο ανταποκριτής του MEGA στο Λονδίνο, Δημήτρης Μαυροκεφαλιδής, τις τελευταίες ώρες παρατηρείται μία μεταστροφή της βρετανικής κυβερνητικής αντιμετώπισης στο ζήτημα της επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Μάλιστα, σε επικοινωνία του MEGA με το πρωθυπουργικό γραφείο της Μ. Βρετανίας σημείωσε ότι «η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει να αλλάξει την ισχύουσα κυβερνητική πολιτική και περαιτέρω αποφάσεις σε σχέση με την διαχείριση και την φροντίδα των εκθεμάτων αφορά τους διαχειριστές του κάθε μουσείου».

Από τη πλευρά του, το Βρετανικό Μουσείο σχολίασε στο MEGA ότι «οι συζητήσεις με την Ελλάδα είναι συνεχείς και εποικοδομητικές. Πιστεύουμε ότι αυτό το είδος μακροπρόθεσμης συνεργασίας θα επιτύχει την σωστή ισορροπία μεταξύ της κοινής χρήσης των εκθεμάτων και της διασφάλισης της ακεραιότητάς τους».


Πηγή