Στην στροφή των εκλογών η πολιτική αντιπαράθεση βρίσκεται στα ύψη

Η Όλγα Κεφαλογιάννη αρχικά σχολίασε ότι η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Θησείο έχει συμβολικό χαρακτήρα και κατόπιν αναφέρθηκε στις δηλώσεις του κ. Κατρούγκαλου.

«Ο Κατρούγκαλος αποκάλυψε την κρυφή ατζέντα της φοροεπιδρομής του ΣΥΡΙΖΑ»

«Ο κ. Κατρούγκαλος έχει συνδέσει το όνομά του με τον καταστροφικότερο, ίσως, νόμο του μνημονίου του ΣΥΡΙΖΑ, ουσιαστικά με τι δηλώσεις του αυτό που επιβεβαιώνει είναι αυτό που λέγαμε τόσο καιρό εμείς και ο κ. Κατρούγκαλος απλώς αποκάλυψε τον τρόπο που σκέφτονται να χρηματοδοτήσουν αυτό το πρόγραμμα. Πιστεύω ότι ο κ. Κατρούγκαλος ήταν πιο αποκαλυπτικός από τα άλλα στελέχη που προφανώς είναι πιο προσεκτικοί για να μην αποκαλύψουν την πραγματική τους ατζέντα».

Και τόνισε η κα. Κεφαλογιάννη ότι οι πολίτες δεν έχουν ξεχάσει ότι το 2015 το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην εξουσία υποσχόμενος ότι θα καταργήσει τα μνημόνια και τελικά έφερε το τρίτο και αχρείαστο μνημόνιο.

Από την άλλη, ο Κώστας Ζαχαριάδης σχολίασε κι αυτός με την σειρά του τις δηλώσεις του κ. Κατρούγκαλου: «Εμείς χθες κάναμε χθες μία τεράστια συγκέντρωση στο Σύνταγμα και πραγματικά ήταν συγκινητική. Αυτή την στιγμή αυτό που έχουμε ανάγκη είναι η αύξηση των μισθών, η μείωση των τιμών κι η ρύθμιση των χρεών. Η κεντρική τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι τα σημεία που παρουσιάζει εδώ κι αρκετό καιρό ο Αλέξης Τσίπρας κι αυτά έχουν αναρτηθεί. Ο Γιώργος Κατρούγκαλος είχε το θάρρος να εκφράσει μία άποψη, η οποία ήταν αντίθετη στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, και να παραιτηθεί, ώστε να μην υπάρχουν σκιές και να μην εμποδίσει την συλλογική μας προσπάθεια».

«Δεν υπάρχει τίποτα παρασκηνιακό μεταξύ του κ. Κατρούγκαλου και του κορμού του ΣΥΡΙΖΑ»

Μιλώντας στην Ανθή Βούλγαρη και στον Ιορδάνη Χασαπόπουλο ο Κώστας Ζαχαριάδης ανέφερε χαρακτηριστικά «δεν υπάρχει τίποτα παρασκηνιακό μεταξύ του κ. Κατρούγκαλου και του κορμού του ΣΥΡΙΖΑ».

Και πρόσθεσε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κ. Μητσοτάκης ενώ ο Κώστας Αχ. Καραμανλής είχε παραιτηθεί για να αναλάβει την πολιτική ευθύνη, στην συνέχεια τον έβαλε στα ψηφοδέλτια, όχι για μία λάθος δήλωση, αλλά για κάτι που ο ίδιος είχε αναλάβει την πολιτική ευθύνη».

Για την περίπτωση που εκλεγεί ο Γιώργος Κατρούγκαλος εξήγησε ο κ. Ζαχαριάδης: «Είναι μία δήλωση πολιτικής απόσυρσης. Επί της ουσίας είναι εκτός μάχης. Εάν κάποιος θεωρεί ότι μπορεί να γίνει κάτι διαφορετικό μέχρι την Κυριακή, την ευθύνη διοργάνωσης εκλογών δεν την έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το Υπουργείο Εσωτερικών».

«Ο κ. Κατρούγκαλος για τους ελεύθερους επαγγελματίας ήταν ο οδοστρωτήρας»

Η Έρση Παρχαρίδου, υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ σημείωσε σχετικά με την υπόθεση Κατρούγκαλου: «Ο κ. Κατρούγκαλος έχει ονοματεπώνυμο δεν είναι ένας απλός πολίτης. Για εμάς, τους ελεύθερους επαγγελματίας ήταν ο οδοστρωτήρας μας. Φυσικά κι έχει συζητηθεί κρυφή ατζέντα. Και για την Ν.Δ. ποιος μας διαβεβαιώνει ότι δεν θα κάνει τα ίδια πράγματα».

Και τόνισε η κα. Παρχαρίδου: «Με τα μαθηματικά του Κατρούγκαλου, ο ελεύθερος επαγγελματίας κερδίζει 10 και πληρώνει 12».

Το ζήτημα του Κατρούγκαλου μπορεί να αντιμετωπιστεί ως τροχοπέδη σε μία πιθανή μετεκλογική συνεργασία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ;

Η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ απάντησε: «Ποια τροχοπέδη; Είναι τροχοπέδη για την καθημερινότητά μας».

Σχετικά με το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ο κ. Ζαχαριάδη: «Το πρόγραμμά μας είναι σαφές, έχει μεγάλη αποδοχή από την ελληνική κοινωνία. Είναι συνθέσιμο, πολιτικά και προγραμματικά, με αυτά τα οποία αναφέρει το ΠΑΣΟΚ».

«Το μόνο πράγμα που χρειάζεται να ξέρουν οι πολίτες, είναι ότι ουσιαστικά με τον κ. Κατρούγκαλο αποκαλύφθηκε ότι υπάρχει κρυφή ατζέντα», δήλωσε η κα. Κεφαλογιάννη, ενώ η κα. Παρχαρίδου είπε καταλήγοντας ότι στο ΠΑΣΟΚ «δεν κοιμόμαστε και ξυπνάμε έχοντας στο μυαλό μας την πολιτική επιβίωση και μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ».


Πηγή