Σταμάτης: Η νέα Εθνική Στρατηγική για την Κοινωνική Ένταξη των Ρομά

«Η 8η Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα των Ρομά, είναι μια ημέρα γιορτής της ιστορίας, της γλώσσας και του πολιτισμού των Ρομά, αλλά και υπενθύμισης των διακρίσεων και του κοινωνικού αποκλεισμού που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν στην πλειονότητά τους. Η διττή σημασία της ημέρας αυτής επισημαίνει με τον πλέον εμφατικό τρόπο ότι το ζήτημα των Ρομά είναι πρωτίστως ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων» αναφέρει ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γιώργος Σταμάτης, σε δήλωσή του.

Όπως επισημαίνει, «η σημερινή ημέρα βρίσκει την Ελλάδα με μια νέα Εθνική Στρατηγική για την Κοινωνική Ένταξη των Ρομά πλήρως εναρμονισμένη με το νέο στρατηγικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι νέες πολιτικές ευθυγραμμίζονται με τις αξίες ενός σύγχρονου κράτους δικαίου και θέτουν ως στόχο αφενός μεν τη θεραπεία των αστοχιών και παραλείψεων του παρελθόντος αφετέρου δε τις αλλαγές που απαιτούνται για μια πιο συμπεριληπτική κοινωνία που αναγνωρίζει τα μέλη της ως ενεργά μέλη με ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.


cnn.gr