Στα ύψη η πολιτική αντιπαράθεση λίγες μέρες πριν τις εκλογές

Ο κ. Παπαθανάσης μίλησε για την δήλωση που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας για την ψήφο των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής, δηλαδή ότι «προσπαθούν να κερδίσουν αυτούς ανθρώπους».

«Αυτή η δήλωση είναι σε συνέχεια της τακτικής που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Να σας θυμίσω ότι δεν ψήφισε την τροπολογία για να αποκλειστεί η Χρυσή Αυγή. Προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ αλιεύει ψήφους από τη Χρυσή Αυγή. Όποιοι ψηφίζουν Χρυσή Αυγή πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι, και όχι να κλείνουμε το μάτι με αυτόν τον τρόπο. Αυτό είναι συνέχεια μίας τακτικής, όπως ήταν και η μη ψήφιση για να αποκλειστεί το κόμμα της Χρυσής Αυγής από τις εκλογές, συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή την τακτική και αλιεύει ψήφους», ανέφερε ο κ. Παπαθανάσης.

Ο Νίκος Παππάς τοποθετήθηκε επί του ζητήματος.

«Απ΄ τις εξελίξεις έχει αποδειχθεί ότι το ζήτημα για τη ΝΔ δεν ήταν ο Κασιδιάρης και η Χρυσή Αυγή. Μια χαρά τον άφηναν τον Κασιδιάρη να κάνει τις εκπομπές του και τα πάντα. όταν είδαν τι μπορεί να μπει στη βουλή, ξεκίνησε το γαϊτανάκι της συζήτησης αυτής και φάνηκε ότι η υπόθεση Κασιδιάρη συμπαρέσυρε και άλλα κόμματα που θα μπορούσε η ΝΔ να έχει διαρροές ψήφων. Είχαμε τον μεγαλύτερο αποκλεισμό κομμάτων από την εκλογική διαδικασία. Η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα είναι σαφέστατη. Για όλους τους ψηφοφόρους πάει αυτή η δήλωση. Υπάρχουν 2 τακτικές για τους ακροδεξιούς ψηφοφόρους. Ή μηρυκάζεις τα συνθήματα όπως έκανε η ΝΔ και προσπαθείς να τους πείσεις ότι δεν πειράζει που τα πιστεύουν αυτά, και εκλογικεύεις τα επιχειρήματα του φασισμού. Είναι ανταγωνιστικές οι σχέσεις των κομμάτων ενόψει των εκλογών. Εμείς διαφοροποιηθήκαμε από την τροπολογία της ΝΔ», τόνισε.

Για τις αποφάσεις της δικαιοσύνης δήλωσε ο κ. Παππάς: «Οι δικαστικές αρχές είναι δικαστική εξουσία, και οφείλουν να απονέμουν δικαιοσύνη. Όλες οι εξουσίες στο δημοκρατικό πολίτευμα πηγάζουν από τον λαό και ασκούνται στο όνομά του. Οι αποφάσεις της δικαιοσύνης είναι ανοιχτές στην κρίση».

Η κ. Αποστολάκη από την πλευρά της μίλησε για την τροπολογία για την Χρυσή Αυγή.

«Η τροπολογία για την Χρυσή Αυγή, ήρθε με πολύ μεγάλη καθυστέρηση στην καρδιά της προεκλογικής περιόδου, διότι η ΝΔ δεν εκκινεί από δημοκρατικά αντανακλαστικά ή ευαισθησία σε ό, τι αφορά στην λειτουργία του πολιτεύματος. Ήταν απολύτως μικροκομματικό το κίνητρό της. Μέχρι τότε ήταν κάτω του 3% η Χρυσή Αυγή, όταν το καμπανάκι των δημοσκοπήσεων χτύπησε, ξαφνικά στο πόδι με πολλή ελαφρότητα, έφερε μία τροπολογία, και δεν άκουγε τίποτα. Ήταν εξαιρετικά πρόχειρη η τροπολογία. Κατά την άποψή μας το ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφιζε την τροπολογία αυτή γιατί είναι μία συγκεκριμένη δεξαμενή, που με τον τρόπο που ανέλυσε ο κ. Τσίπρας επιχειρούν να ψαρέψουν σε θολά νερά», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε η κ. Αποστολάκη: «Τα θολά νερά είναι η περίφημη λέξη της αντισυστημικότητας, που αναφέρεται ο κ. Τσίπρας. Η αντισυστημικότητα έχει ένα τεράστιο «προοδευτικό» πρόσημο και άρα αυτό ενδιαφέρει τον ΣΥΡΙΖΑ να επικοινωνήσει με αυτούς τους πολίτες. Η αντισυστημικότητα ιστορικά έχει να κάνει με έντονο αντικοινοβουλευτισμό, έντονα χαρακτηριστικά διχασμού της κοινωνίας, τραμπουκισμού και βίας, και πρέπει να στεκόμαστε απέναντι με αυστηρότητα σχεδόν με τον ίδιο τρόπο που στεκόμαστε απέναντι στον φασισμό. Μπορεί οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής να μην είναι φασίστες και ναζιστές αλλά μία τεράστια πλειοψηφία έχουν μία τραμπούκικη, αντιδημοκρατική ρίζα σε ό, τι αφορά στην συνείδησή τους, και σε ό,τι εκφράζονται. Θα έπρεπε ένα  κόμμα που λέει ότι είναι δημοκρατικό θα έπρεπε να έχει μία πόρτα σε ό,τι αφορά σε λειτουργίες του πολιτεύματος».

Μεταξύ άλλων οι τρεις πολιτικοί αναφέρθηκαν στις δηλώσεις του Διονύση Σαββόπουλου και τον σάλο που προκλήθηκε, αλλά και την κριτική που δέχθηκε.

«Ο κ. Σαββόπουλος είναι ένας άνθρωπος που δεν ανήκει στη ΝΔ και εκφράζει την άποψή του.  Και βλέπουμε ένα  πρόσωπο φασισμού από τον κ. Πολάκη. Με φοβίζει ότι ένας Έλληνας εκφράζει ελεύθερα την άποψή του πάνω στα πολιτικά, να δέχεται τέτοια επίθεση. Θα πρέπει να το δούμε λίγο σοβαρά αυτό. Πείτε μου πότε βγήκε κάποιος καλλιτέχνης και εκφράστηκε κατά της ΝΔ και βγήκε η ΝΔ να τον χαρακτηρίσει όπως ο κ. Πολάκης τον κ. Σαββόπουλο. Πραγματικά θλίβομαι. Θα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει μία συγγνώμη», σχολίασε ο κ. Παπαθανάσης.

«Δεν έχω δει την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη. Η πολιτική μετατόπιση του κ. Σαββόπουλου δεν είναι τωρινή. Και αισθητικά και πολιτικά και στιχουργικά έχει μετακινηθεί εδώ και 10ετίες. Δεν χρειάζονται τέτοιου τύπου χαρακτηρισμοί, αδικούν την ουσία της άποψης».

«Ο κ. Σαββόπουλος δεν μίλησε ωραία για το ΠΑΣΟΚ αλλά έχει το δικαίωμα να εκφραστεί όπως θέλει. Είναι αδιανόητη η ανάρτηση του κ. Πολάκη. Υπερασπίζομαι με πάθος το δικαίωμα του καθενός να μετατοπίζεται όποτε του αρέσει. Η χυδαιότητα στον δημόσιο λόγο είναι πάρα πολύ επικίνδυνη, αυτό πρέπει να καταλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Πολάκης», επεσήμανε η κ. Αποστολάκη.


Πηγή