Εύκολο, δροσερό και με λίγα υλικά! Παγωτό για όλη την οικογένεια που θα το λατρέψουν όλοι.
Υλικά
4 μπανάνες, ώριμες
2 κ.σ. φιστικοβούτυρο
2 κ.σ. γάλα αμυγδάλου
Εκτέλεση
- Για το παγωτό χωρίς ζάχαρη με 3 υλικά, καθαρίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες, περίπου 2 εκ.
- Τις απλώνουμε σε ρηχό ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τις βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσουν καλά, για τουλάχιστον 2 ώρες.
- Βγάζουμε τις μπανάνες από την κατάψυξη, τις βάζουμε στο μπλέντερ και ρίχνουμε μέσα το γάλα για να βοηθήσουμε να χτυπηθούν πιο εύκολα.
- Χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
- Προσθέτουμε το φιστικοβούτυρο και χτυπάμε για λίγο ακόμη, να ενσωματωθεί.
Μπορούμε να σερβίρουμε το παγωτό απευθείας ή το μεταφέρουμε σε μπολ με καπάκι και το βάζουμε στην κατάψυξη, να παγώσει καλά.
Πηγή