Σπιτικό και super θρεπτικό παστέλι

Ένα θρεπτικό και γρήγορο σνάκ για όλες τις ώρες.

Υλικά:

140 γρ. σουσάμι
240 γρ. μέλι
Προαιρετικά λίγο αλάτι

Εκτέλεση:

Σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς καβουρδίζουμε το σουσάμι για 10 λεπτά.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το μέλι και μόλις αρχίζει να βγάζει φουσκάλες ξεκινάμε να ανακατεύουμε διαρκώς για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε το καβουρδισμένο σουσάμι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμα.
Σε ένα ποτήρι με κρύο νερό ρίχνουμε μια σταγόνα από το μείγμα για το παστέλι και αν γίνει μπαλάκι και δε διαλυθεί σημαίνει ότι το μείγμα είναι έτοιμο.
Ρίχνουμε το μείγμα σε αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε με μαρίζ μέχρι να σχηματιστεί μια λεπτή στρώση. Σκεπάζουμε με ένα ακόμα φύλλο αντικολλητικού χαρτιού και ανοίγουμε το παστέλι με τη βοήθεια ενός πλάστη.
Μόλις το μείγμα κρυώσει λίγο, αφαιρούμε το πάνω αντικολλητικό χαρτί. Όσο είναι ακόμα μαλακό, κόβουμε σε 35 παστελάκια.


Πηγή