Σπιτική μαρμελάδα αχλάδι

Το αχλάδι είναι ένα από τα αγαπημένα μας φρούτα. Ας δούμε πώς μπορείς να το μετατρέψεις σε σπιτική μαρμελάδα!

Υλικά

2,5 κιλά αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά καρέ
1/2 λεμόνι χυμό και ξύσμα
1 ξύλο κανέλας
4 γαρύφαλλα
1 φλ. νερό
6 φλ. ζάχαρη κρυσταλλική

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνεις ένα φλιτζάνι νερό, τα αχλάδια, τον χυμό λεμονιού, το ξύσμα, την κανέλα και το γαρύφαλο και τα αφήνεις να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 10
περίπου λεπτά
Ανακατεύεις διαρκώς και αφαιρείς με την ξύλινη κουτάλα τον αφρό που δημιουργείται
Βγάζεις την κατσαρόλα από τη φωτιά και περιμένεις λίγο μέχρι το μείγμα να γίνει χλιαρό
Το ρίχνεις στο multi, προσθέτεις τη ζάχαρη και το πολτοποιείς
Ρίχνεις το πολτοποιημένο μείγμα στην κατσαρόλα και το βράζεις σε χαμηλή φωτιά για 20 περίπου λεπτά ανακατεύοντας διαρκώς με την ξύλινη κουτάλα
Όταν αρχίζει να πήζει και να παίρνει τη μορφή μαρμελάδας είναι έτοιμη
Την αδειάζεις σε γυάλινα βάζα και την αφήνεις μέχρι να κρυώσεις πριν τα σφραγίσεις με το καπάκι τους
Μπορείς να κρατήσεις την μαρμελάδα εκτός ψυγείου μέχρι να την ανοίξεις.


Πηγή