Οι βάφλες είναι ένα γλύκισμα που φτιάχνεται εύκολα και μπορεί κανείς να το χαρεί όπως τραβάει η όρεξή του!
Υλικά
250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ποτήρι γάλα
25 γραμμάρια βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Λάδι για τη φόρμα
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Βάζουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα και το αφήνουμε να λιώσει.
Ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών και τα χτυπάμε με τη ζάχαρη. Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών, μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικινγκ πάουντερ και τα κοσκινίζουμε.
Βάζουμε τους χτυπημένους κρόκους αυγών, το γάλα, το αλεύρι και το λιωμένο βούτυρο μέσα στο μπολ. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με το μίξερ. Τέλος, προσθέτουμε τα χτυπημένα ασπράδια των αυγών.
Ζεσταίνουμε τη συσκευή για βάφλες και την αλείφουμε με λάδι. Ρίχνουμε μια μερίδα του μείγματος και την απλώνουμε. Ψήνουμε, μέχρι οι βάφλες να ροδίσουν.
Τις έτοιμες βάφλες, τις σερβίρουμε μόνες τους ή με μαρμελάδα, σοκολάτα, μέλι, κάποιο σιρόπι όπως πετιμέζι, ή ακόμα και σκέτες. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, πριν τις σερβίρουμε.
Πηγή