Με αφράτη, ζύμη και πλούσια γέμιση πραλίνας.
Υλικά:
1/2 κιλό αλεύρι φαρίνα απ
1 φακελάκι ξερή μαγιά
110 ml. χλιαρό νερό
140 ml χλιαρό γάλα
3 κ.σ. ζάχαρη
αλάτι
250 γραμμάρια βούτυρο
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνεις το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη,το νερό, το γάλα και το αλάτι και ζυμώνεις πολύ καλά μέχρι να αφρατέψει
Την απλώνεις πάνω σε μια ζελατίνα και την απλώνεις με τον πλάστη
Την σκεπάζεις με τη ζελατίνα και την αφήνεις στην άκρη για μισή περίπου ώρα
Σε μια δεύτερη ζελατίνα τοποθετείς το βούτυρο, το απλώνεις με τον πλάστη και το βάζεις στο ψυγείο
Βγάζεις τη ζύμη απόν το ψυγείο, αφαιρείς τη ζελατίνα και την ανοίγεις σε τετράγωνο μακρύ φύλλο
Τοποθετείς στην άκρη το παγωμένο βούτυρο, το κλείνεις σαν φάκελλο και το σκεπάζεις για μισή περίπου ώρα
Ανοίγεις πάλι ένα τετράγωνο μακρύ φύλλο το κόβεις σε τρίγωνα κομμάτια, τοποθετείς μερέντα στην άκρη και τα τυλίγεις
Απλώνεις λαδόκολλα σε ένα ταψί και τοποθετείς τα κρουασάν
Τα αλείφεις με κρόκο αυγού και τα ψήνεις στους 200 βαθμούς για 15-20 μέχρι να φουσκώσουν.
Πηγή