Σπαγγέτι με σκόρδο και ελαιόλαδο

Υλικά

250 γρ. σπαγγέτι

3 κ. σ. ελαιόλαδο

4 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες

1 κ. γλ. κόκκινο τσίλι

2 κ. σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Αλάτι, κατά βούληση

Εκτέλεση

Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και κρατήστε 60 ml από το νερό τους όταν τα σουρώσετε.

Προσθέστε το ελαιόλαδο και το σκόρδο σε ένα μεγάλο τηγάνι.

Ανάψτε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και ζεστάνετε σιγά σιγά μέχρι το σκόρδο να αρωματιστεί και να πάρει ελαφρύ χρώμα, περίπου 3 λεπτά.

Ρίξτε στο τηγάνι τις νιφάδες τσίλι και μαγειρέψτε για άλλο ένα λεπτό.

Προσθέστε το νερό που κρατήσατε από τα ζυμαρικά και αφήστε τα να σιγοβράσουν. Προσθέστε τα μαγειρεμένα σπαγγέτι και τον μαϊντανό.

Ανακατέψτε μέχρι να καλυφθούν καλά τα ζυμαρικά.

Προσθέστε αλάτι κατά βούληση και σερβίρετε με τριμμένο τυρί.


Πηγή