Απλή και εύκολη στην παρασκευή με νότες τζίντζερ και κάρυ.
Υλικά:
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι σε κυβάκια
2 κοτσάνια σέλινο ψιλοκομμένο
2 καρότα ψιλοκομμένα
4 μέτριες γλυκοπατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κόλιανδρο
½ κουταλάκι του γλυκού κάρυ
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
½ φλιτζάνι ελαφρύ γάλα καρύδας χωρίς ζάχαρη
Φρέσκος κόλιανδρος για το σερβίρισμα
Κάσιους για σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
Μαγειρεύουμε τα κρεμμύδια, το σέλινο και τα καρότα μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διάφανα, περίπου 5-7 λεπτά.
Προσθέτουμε τις γλυκοπατάτες, το τζίντζερ, τον κόλιανδρο και το κάρυ και μαγειρεύουμε, περίπου 2 λεπτά ακόμα.
Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών και αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι γλυκοπατάτες, περίπου 30-35 λεπτά.
Πολτοποιούμε το μείγμα με ένα ραβδομπλέντερ (ή κανονικό μπλέντερ, σε παρτίδες).
Προσθέτουμε γάλα καρύδας και σερβίρουμε με φρέσκο κόλιανδρο και καβουρδισμένα κάσιους.