Σουφλέ πατάτας που λιώνει στο στόμα

Υλικά

1,5 κιλό πατάτες

6 μέτρια αυγά

200 γρ. γιαούρτι αγελάδας

150 γρ. γκούντα

250 ml ζεστό νερό

6 κ.σ. ελαιόλαδο

Ρίγανη, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίστε και κόψτε τις πατάτες σε λεπτές ροδέλες. Στρώστε τες σε ένα ταψί, αλατίστε τες και περιχύστε με το ελαιόλαδο.

Προσθέστε τα καρυκεύματα και ανακατέψτε καλά, ώστε να πάνε παντού.

Στη συνέχεια, καλύψτε τις πατάτες με το νερό και βάλτε τες για περίπου 25 λεπτά σε φούρνο που θα έχετε προθερμάνει στους 180 βαθμούς. Χτυπήστε τα αυγά μαζί με το γιαούρτι και προσθέστε το μείγμα στο ταψί. Τρίψτε το τυρί και πασπαλίστε το ταψί ομοιόμορφα. Αφήστε το να ψηθεί για άλλα 20 λεπτά περίπου ή μέχρι να πάρει χρώμα. Απολαύστε το γεύμα ζεστό.


Πηγή