Σκυλακάκης: Υψηλές τιμές φυσικού αερίου τα επόμενα χρόνια

Προειδοποιητικό καμπανάκι για τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνει η απεξάρτηση από το ρωσικό αέριο έκρουσε στη Βουλή ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, υπογραμμίζοντας πως κλειδί για την αντιμετώπιση της κατάστασης παραμένει η ταχύτερη ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια.

«Η ταχεία απεξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο σημαίνει ότι οι τιμές του φυσικού αερίου θα είναι υψηλές και τα επόμενα χρόνια. Η Ευρώπη επιλέγει να απομακρυνθεί. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν τη διαλέξαμε εμείς. Δεν διαλέξαμε εμείς να κάνουμε έναν αποτρόπαιο πόλεμο. Δεν διαλέξαμε εμείς να επιτεθούμε στις φιλελεύθερες δημοκρατίες. Θα πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτή την πραγματικότητα. Το κλειδί είναι να έχουμε ταχύτερη ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια», είπε και συμπλήρωσε: «Το κλειδί για να προσαρμοστούμε είναι να έχουμε ταχύτερη ανάπτυξη από ό,τι οποιοσδήποτε προβλέπει, προκειμένου να καλύπτουμε δημοσιονομικές ανάγκες και τις ανάγκες του λαού».

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ο οποίος -στη συζήτηση του συμπληρωματικού προϋπολογισμού- ήρθε σε κόντρα με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο για τη φορολογία των υπερκερδών επιχειρήσεων ενέργειας, διαβεβαίωσε ότι θα συζητηθεί διεξοδικά στη Βουλή το πόρισμα της ΡΑΕ επί του θέματος.


cnn.gr