Σκέρτσος: Μελετάμε μηχανισμό για την απορρόφηση των αυξήσεων στην ενέργεια

Τρόποι για να απορροφηθούν οι αυξήσεις στην ενέργεια, εντός του Μαΐου, ψάχνει η κυβέρνηση, όπως ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «ζόρια είχαμε, έχουμε και θα έχουμε, αλλά μελετάμε μηχανισμούς για να απορροφήσουμε ακόμη πιο αποτελεσματικά τις πιέσεις στην αγορά ενέργειας και τα τιμολόγια. Αυτά είναι πρωτοβουλίες που σχεδιάζονται και θα ανακοινωθούν μέσα στον επόμενο μήνα, προς τον Μάιο», είπε ο ίδιος στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του είχε πει, «κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας. Το πρόβλημα είναι μεγάλο, δεν είναι ελληνικό, γνωρίζουμε το μηχανισμό που το έχει προκαλέσει». Επαναλαμβάνοντας επίσης ότι «στην Ελλάδα έχουμε ενεργοποιηθεί εδώ και πολύ καιρό, από το φθινόπωρο έχουν ξεκινήσει στοχευμένες παροχές», σημείωσε επιπλέον: Καλύπτουμε το 70-80% των αυξήσεων στα πιο ευάλωτα νοικοκυριά και το 50% των αυξήσεων στις επιχειρήσεις. Δεν μπορούμε να καλύψουμε όλες τις αυξήσεις, είναι πολύ μεγάλες. Το συνολικό κόστος των επιβαρύνσεων στην οικονομία προσεγγίζει τα 14 δισ. ευρώ, τα μεγέθη είναι τεράστια. Μέχρι τώρα έχουμε δώσει ένα σημαντικό ποσό ενισχύσεων, προσπαθούμε να είναι στοχευμένο στους πιο ευάλωτους», ανέφερε ενώ για τις επιχειρήσεις ειδικότερα, τον Απρίλιο δίνεται αναδρομική ανακούφιση από τον Ιανουάριο.


cnn.gr