Σημάδια που δείχνουν ότι η σχέση σας δεν θα αντέξει στον χρόνο

Σίγουρα όταν ξεκινάμε μια σχέση σκοπός μας είναι αυτή να κρατήσει και να καταλήξει σε ένα happy ending. Δεν γίνεται όμως πάντα έτσι. Δυστυχώς υπάρχουν ζευγάρια που δεν μπορούν να αντέξουν στον χρόνο.

Αν διατηρείτε τις αμφιβολίες σας, οι παρακάτω ενδείξεις ίσως σας πείσουν.

Πίνετε πάντα όταν είστε μαζί

Προφανώς και θα βγείτε για να πιείτε ή θα συνυπάρξετε σε πάρτι και ανάλογα καλέσματα. Αν όμως υπάρχει πάντα αλκοόλ, μήπως δεν μπορείτε να επικοινωνήσετε νηφάλιοι (ή έστω ο ένας από τους δύο); Ίσως είναι ο μόνος τρόπος να μην βαριέστε ή να νιώθετε άβολα, εφόσον το αλκοόλ λειτουργεί αγχολυτικά.

Δεν μπορείτε να κάθεστε χωρίς να μιλάτε

Ένα κλασικό πρόβλημα στις σχέσεις είναι η αμηχανία που προκαλεί η σιωπή. Μπορείτε να νιώσετε οικεία και άνετα όταν κάθεστε παρέα, ενώ ο καθένας κάνει κάτι διαφορετικό; Να είστε στο σαλόνι ήσυχα χωρίς απαραίτητα να μιλάτε; Μην ξεχνάτε, ότι η εξωλεκτική επικοινωνία μπορεί να γίνει πιο σημαντική από τη λεκτική.

Δεν βγαίνετε ποτέ

Αν έχετε μπει σε ρουτίνα, δείχνετε ότι έχετε εγκαταλείψει κάθε προσπάθεια και δεν υπάρχει διάθεση για ένα σινεμά, ένα φαγητό, έστω μία βόλτα έξω.

Δεν μιλάτε για τα σημαντικά θέματα

Έχετε κοινό τρόπο σκέψης; Βλέπετε τη ζωή με παρόμοιο τρόπο; Ονειρεύεστε ένα κοινό μέλλον; Αν δεν μιλάτε ποτέ για αυτά, πώς θα ξέρετε αν είστε στην ίδια σελίδα;

Βλέπετε τεράστιες αλλαγές στη συμπεριφορά

Όταν τελειώνει η φάση του πρώτου πάθους, βλέπουμε ξαφνικά αλλαγές στη συμπεριφορά. Η αλήθεια όμως είναι ότι πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο, απλώς τον βλέπουμε στις πραγματικές του διαστάσεις, χωρίς τα ροζ γυαλιά. Αν ενοχλούμαστε, σημαίνει ότι έχουμε πάψει να νιώθουμε το ίδιο και δεν αντέχουμε τον άνθρωπο που έχουμε επιλέξει.


Πηγή