Σφοδρή πολιτική σύγκρουση για την παρουσία Καραμανλή στην Βουλή

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να κληθεί στην Επιτροπή Θεσμών ο πρώην υπουργός, Κώστας Αχ. Καραμανλής προκειμένου να ενημερώσει για τις κινήσεις που έγιναν ή δεν έγιναν κατά την διάρκεια της θητείας του, με την κυβέρνηση να το αφήνει ανοιχτό αλλά προς ώρας να λέει ότι ο νέος υπουργός Γιώργος Γεραπετρίτης θα είναι εκείνος που θα ενημερώσει.

Παράλληλα, σε μια είδηση της τελευταίας στιγμής, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Τασούλα με τον κ. Καραμανλή. Σε αυτήν επικοινωνία ο κ. Καραμανλής ενημέρωσε τον πρόεδρο της Βουλής ότι είναι έτοιμος να ενημερώσει το Σώμα για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Λίγη ώρα αργότερα, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έστειλαν επιστολή στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, με την οποία ζητούν  να κληθούν και να τοποθετηθούν σε αυτή οι διατελέσαντες υπουργοί Μεταφορών & Υποδομών, δηλαδή ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Χρήστος Σπίρτζης, Κώστας Αχ. Καραμανλής και Γιώργος Γεραπετρίτης.

Σκοπός της συνεδρίασης, που θα διεξαχθεί πιθανόν την προσεχή Δευτέρα το πρωί, θα είναι η εξέταση της πορείας και η εξέλιξη των έργων της σύμβασης 717 για την τηλεδιοίκηση και σηματοδότηση.


Πηγή